Női kézi-vb: Butaság lenne feltenni a kezünket - Tomori naplója

Vágólapra másolva!
2013.12.14. 19:53
Tomori Zsuzsanna, a magyar női kézilabda-válogatott kulcsembere a szerbiai világbajnokság alatt rendszeresen beszámol élményeiről, tapasztalatairól a Nemzeti Sport Online-on. A nyolcadik részben a csoportkört összegzi, és előretekint a nyolcaddöntőre.

DECEMBER 14.: „Nem úgy alakult a csoportkör, ahogy terveztük, de mind a román, mind a német meccsen küzdött a csapat, tehát nem feladtuk a mérkőzéseket. Sajnos nem úgy állt össze a védekezésünk és támadásunk, ahogy szerettük volna. Egyszer az egyik, aztán a másik működött, az utolsó tíz perceket meg mindig elvesztettük. Ilyet a hasonló erősségű ellenfelek ellen nem lehet csinálni.DECEMBER 14.: „Nem úgy alakult a csoportkör, ahogy terveztük, de mind a román, mind a német meccsen küzdött a csapat, tehát nem feladtuk a mérkőzéseket. Sajnos nem úgy állt össze a védekezésünk és támadásunk, ahogy szerettük volna. Egyszer az egyik, aztán a másik működött, az utolsó tíz perceket meg mindig elvesztettük. Ilyet a hasonló erősségű ellenfelek ellen nem lehet csinálni.

Tegnap vacsora után ismét megbeszéltük a meccs tanulságait, de azzal nem érnénk el semmit, ha letargikusak lennénk, hiszen a lengyelek most eléggé 'sötét lónak' számítanak a mezőnyben, velük sem biztos, hogy jobban jártunk volna. Azon bosszankodtunk csak, hogy jobban játszottunk, mint a románok ellen, és így sem sikerült, pedig két meccs óta nagyon szeretnénk nyerni. A spanyolokkal mi mindig jó meccset játszottunk, most két vereség után butaság lenne feltenni a kezünket, hogy nekünk ennyi volt ez a vébé. Az igazi ki-ki meccs majd hétfőn jön. Fizikailag is sokat kivett belőlünk a két összecsapás, jobb, hogy van két nap pihenőnk.

Abban bízom, hogy mivel több mint egy hete itt vagyunk, ennyi idő alatt teljesen megszoktuk már az egész csarnokot, a légkört és egymást. Még van hétfőig edzésünk is, szerintem a spanyolokkal ugyanilyen szoros meccset fogunk játszani, de remélem, most már a vége is a miénk lesz. Szeretném, hogy a saját formám is javuljon, a román meccsen nem játszottam jól, a németekkel szemben már voltak biztató periódusaim. Támadásban a befejezéseknél többet kell felvállaljak. Görbe nagyon jól játszott, ha lett volna még egy társa, akkor azt hiszem, legyőzzük a németeket. Remélem, a spanyolok ellen lesz három-négy ember, aki hozni tudja azt a mérkőzést."

KORÁBBI RÉSZEK
December 7.:
Néhány Mikulás lebukott
December 8.:
Kezdenek előjönni a tavalyi emlékek
December 9.: Tord többet nem fog a kapuba állni
December 10.: Ez is tipikus első meccs volt
December 11.: Remélem, a románokat visszavetette a vereség
December 12.: Katonai kocsi és ajándékhúzás
December 13.: Még én is libabőrös lettem

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik