Női kézi-vb: Remélem, a románokat visszavetette a vereség - Tomori naplója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.11. 17:29
Tomori Zsuzsanna, a magyar női kézilabda-válogatott kulcsembere a szerbiai világbajnokság alatt rendszeresen beszámol élményeiről, tapasztalatairól a Nemzeti Sport Online-on. Az ötödik részben az ausztrálok elleni könnyed siker szerepel a fókuszban, de már a román meccs is szóba kerül.

DECEMBER 11.: „Az ausztrál meccs délelőttjén öten-hatan benn maradtunk Torddal spinningelni, míg a többiek a csarnokban edzettek. Az esti meccsen pedig majd' mindenki tudott játszani, aminek örültem még, hogy itt is csak egy tíz-tizenöt perc volt problémás, de utána jól játszottunk. Nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen, amely két percig támad, míg mi ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy negyven-ötven másodperc után már passzív, de addig is történik valami. Kicsit belealudtunk az elején, de a végén az elvárt különbség meglett. Amit kapott és lőtt gólokban megbeszéltünk, azt meg tudtuk csinálni. Egy jó edzés volt a román meccsre való felkészüléshez.DECEMBER 11.: „Az ausztrál meccs délelőttjén öten-hatan benn maradtunk Torddal spinningelni, míg a többiek a csarnokban edzettek. Az esti meccsen pedig majd' mindenki tudott játszani, aminek örültem még, hogy itt is csak egy tíz-tizenöt perc volt problémás, de utána jól játszottunk. Nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen, amely két percig támad, míg mi ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy negyven-ötven másodperc után már passzív, de addig is történik valami. Kicsit belealudtunk az elején, de a végén az elvárt különbség meglett. Amit kapott és lőtt gólokban megbeszéltünk, azt meg tudtuk csinálni. Egy jó edzés volt a román meccsre való felkészüléshez.

A találkozónk előtt úgy értünk a csarnokba, hogy egy húsz percet bele tudtunk nézni a németek elleni meccsükbe, látszódott, hogy ez már egy más fokozat. Ezen csapatok ellen nem szabad semennyi ideig sem bealudni. A németek szerintem nagyon jó formában vannak, gyorsak, dinamikusak, látszik, hogy együtt vannak. A románokat, remélem, lelkileg visszavetette a vereség, de szerintem ellenünk mindent meg fognak tenni, mert csak így van esélyük az első két hely valamelyikére odaérni.

Biztos presztízscsata lesz, úgy hallottam, a jegyek hetven százalékát már eladták, remélem, sok magyar szurkoló lesz. Végre tényleg olyan meccset játszhatunk, ahol lesz hangulat, és mi is azt érezhetjük, hogy oda kell raknunk magunkat. A két meccsből nekünk is egyet mindenképpen be kell húznunk, jó lenne, ha ez már a románok ellen összejönne. Szerintem képesek leszünk jó meccset játszani csütörtökön és pénteken, amikor apróságok fognak dönteni."

KORÁBBI RÉSZEK
December 7.:
Néhány Mikulás lebukott
December 8.:
Kezdenek előjönni a tavalyi emlékek
December 9.: Tord többet nem fog a kapuba állni
December 10.: Ez is tipikus első meccs volt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik