nemzetisport.hu 2013.12.16 14:39 Frissítve: 2015.03.19 01:33

Női kézi-vb: A tavalyi Eb pörgősebb volt - Tomori naplója

Tomori Zsuzsanna, a magyar női kézilabda-válogatott kulcsembere a szerbiai világbajnokság alatt rendszeresen beszámol élményeiről, tapasztalatairól a Nemzeti Sport Online-on. A tizedik részben a spanyolok elleni nyolcaddöntőre való felkészülés került a középpontba.

 

DECEMBER 16.: „Kicsit vontatottnak érzem a programot, a tavalyi Eb sokkal pörgősebb volt. Meg nem is életünk formájában vagyunk, hogy pozitív hangulatban zártuk volna a csoportkört. A vasárnap délutáni edzésen átvettük, mit kellene játszanunk a spanyol védekezés ellen, egész jól ment, dinamikus volt, ami biztató. Megnéztük Navarro mozgását is, de nyilván ő is alaposan felkészül a mi kedvenc lövéseinkből. Este láthattuk, hogy egy román vagy montenegrói csapat is ki tud esni, tehát tényleg most kezdődik csak a vb. Nagyon remélem, hogy a sorozatban harmadik magas hőfokú meccsre összerakjuk magunkat, egymás között is azt beszéltük, hogy meg kell csinálni. Mindenki már a spanyol meccs lázában ég.

Persze szerettünk volna csoportelsők lenni, a románok ellen olyan negyven percig, a német meccsen ötven percig jól játszottunk, abban bízom, ez most a lefújásig kitolódik. Ha nem tudott volna játszani Görbe, biztos megfogta volna a csapatot, mert ő a vezérünk, de szerencsére nincs nagy baja.

Mivel Tord megnyerte a hetespárbajt, az volt megbeszélve, hogy kitalál nekünk valamit, amit meg kell csinálnunk. Azt hittük, hogy biztos valami futás lesz, vagy más fizikai dolog, de végül azt kérte tőlünk, hogy mindenki vegye fel, amit a szokásos esti ajándékozásnál húzott. Én például egy parókát kaptam, más hajráfot, szerencsére nem volt senki más ott a vacsoránál, úgyhogy túléltük.”

KORÁBBI RÉSZEK
December 7.:
Néhány Mikulás lebukott
December 8.:
Kezdenek előjönni a tavalyi emlékek
December 9.: Tord többet nem fog a kapuba állni
December 10.: Ez is tipikus első meccs volt
December 11.: Remélem, a románokat visszavetette a vereség
December 12.: Katonai kocsi és ajándékhúzás
December 13.: Még én is libabőrös lettem
December 14.: Butaság lenne feltenni a kezünket
December 15.: Nereának rózsaszín parókát adtunk

2019.12.10 23:13:21

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Ami azonban nincs, vagy legalábbis a hatékony verzióját még nem vettük észre: a számonkérés. Számonkérés az egyesületi munkáról, a tehetséggondozásról, a befektetett tőke és munka megtérüléséről.

2019.12.10 08:13:28

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Kumamoto)

INTERJÚ. A női kéziválogatott kapitánya a sok cseréről, a nyomásról és a saját helyzetéről is beszélt.

2019.12.09 22:35:08

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kumamotói női kézilabda vb-n már csak azért szoríthatunk, hogy mások kiharcolják nekünk az olimpiai selejtező elérését, és ha meglesz, onnantól fel kell építeni jövő tavaszra a válogatottat.

2019.12.09 09:17:20

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), RUSZNÁK GYÖGY (percről percre)

Az első félidő jó magyar játéka után az Elnök-kupa biztos győzelemmel Franciaországé lett.

2019.12.08 04:10:19

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre), PAPP BÁLINT (Kumamoto)

Hétfőn 10 órától a világ- és Európa-bajnokkal játszunk a vb-13. helyért és az Elnök-kupáért.