Női kézi-vb: Kezdenek előjönni a tavalyi emlékek - Tomori naplója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.08. 12:30
Tomori Zsuzsanna, a magyar női kézilabda-válogatott kulcsembere a szerbiai világbajnokság alatt rendszeresen beszámol élményeiről, tapasztalatairól a Nemzeti Sport Online-on. A második részben a csehek elleni nyitány került a középpontba.

DECEMBER 8.: „Reggel már megvolt a versenyláz, elég korán keltünk, mert háromnegyed háromtól volt a meccsünk. Tizenegykor még ettünk egy kis tésztát, snacket, aki szeretett volna, az ebédet így el kellett valamivel tolni. Délelőtt volt videózás is, de már annyi videót megnéztünk a csehekről korábban, hogy úgy voltunk vele, ezt a meccset nekünk mindenképpen hozni kell. Az első félidő tipikus kezdés volt a világbajnokságon, de szünet után összeállt a védekezésünk, támadásban is betaláltunk, hosszan játszottunk, megvártuk, amíg helyzetünk van, szóval összességében jó volt a kezdés. Bízom benne, hogy így haladunk továbbra is, és mire elérünk a sorsdöntő hatodik meccshez, már nemcsak egy félidő lesz jó, hanem az egész hatvan perc. DECEMBER 8.: „Reggel már megvolt a versenyláz, elég korán keltünk, mert háromnegyed háromtól volt a meccsünk. Tizenegykor még ettünk egy kis tésztát, snacket, aki szeretett volna, az ebédet így el kellett valamivel tolni. Délelőtt volt videózás is, de már annyi videót megnéztünk a csehekről korábban, hogy úgy voltunk vele, ezt a meccset nekünk mindenképpen hozni kell. Az első félidő tipikus kezdés volt a világbajnokságon, de szünet után összeállt a védekezésünk, támadásban is betaláltunk, hosszan játszottunk, megvártuk, amíg helyzetünk van, szóval összességében jó volt a kezdés. Bízom benne, hogy így haladunk továbbra is, és mire elérünk a sorsdöntő hatodik meccshez, már nemcsak egy félidő lesz jó, hanem az egész hatvan perc.

Az elején egy ideig problémát jelentett, hogy nem tudtunk a csarnokban edzeni a nyitó meccs előtt, és mivel nagy a tér a kapu mögött meg oldalt is, hiába próbáltunk a szélsőkhöz passzolni, nem találtuk a távolságot. De egy félidő alatt belaktuk a csarnokot, megtaláltuk a helyünket a pályán, és utána már nem voltak ebből labdaeladásaink, rossz lövéseink. Ami a saját játékomat illeti, nem volt sztárteljesítmény, de nem kell ezen szomorkodni, mindenki hozzátette, amit tudott, a meccset pedig behúztuk.

Amikor nem a szobánkban vagyunk, teljesen el tudunk vegyülni egymással, tegnap is a fél csapat együtt nézte a brazil–algériai meccset, máskor meg nyolcan-tízen kimentünk a Djokovics-féle kávézóba, általában mindig ekkora társaságokban mozgunk. Kezdenek már alakulni a közös programok, enni is biztos el fogunk menni egyszer-kétszer, ez a másfél nap arra volt jó, hogy a régi emlékek feljöjjenek. A kezdő meccs is csak ráerősített, mindenkinek voltak biztató momentumai.”

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT (BELGRÁD)

16.00: Dél-Korea–Hollandia (Tv: Sport1)
18.15: Kongói DK–Montenegró
20.30: Dominika–Franciaország
B-CSOPORT
15.45: Kína–Brazília
18.00: Algéria–Szerbia (Tv: Sport1)
20.15: Japán–Dánia (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik