Jégkorong-vb: „Ez egészen hihetetlen! Fel sem tudom fogni!”

Vágólapra másolva!
2016.05.14. 18:33
null
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG A MAGYAR CSAPAT GYŐZELMI ANKÉTJÁT A SZURKOLÓI ZÓNÁBAN!
A magyar jégkorong-válogatott játékosai egyaránt boldogan értékeltek a fehéroroszok elleni 5–2-es győzelmet követően.

 

MAGYAR MENETREND
május 7.: Szlovákia–Magyarország 4–1
május 8.: Magyarország–Kanada 1–7
május 10.: Magyarország–Franciaország 2–6
május 11.: Finnország–Magyarország 3–0
május 13.: Egyesült Államok–Magyarország 5–1
május 14.: Magyarország–Fehéroroszország 5–2
május 16. (hétfő), 19.15: Németország–Magyarország
A magyar válogatott mérkőzéseit a (Tv: Sport1) a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

„Ez egészen hihetetlen!!! Fel sem tudom fogni! A tegnapi vereség jó lecke volt, megtanultuk, amit kellett. A taktikánk egyszerű volt, és ami fontosabb, sikerült is betartanunk. Az előző két meccsünkön talán összesen volt húsz lövésünk. Most egy meccsen sikerült ennyi, ráadásul hatékonyabbak voltunk” – mondta Sebők Balázs.

Nagy Gergő arról beszélt, hogy semmiféle nyomást sem érzett a találkozó alatt.

„Nem éreztem a nyomást, hogy nekünk itt nyerni kellene, az ellenfél lényegesen jobb, tapasztaltabb játékosokból állt. Mi viszont ezúttal százhúsz százalékot adtunk ki magunkból. Együtt volt az egész csapat, a kispadról folyton jött a biztatást, és lent cserében is nagyon együtt voltunk. Döntő volt, hogy amikor kiegyenlített az ellenfél, nem zuhantunk össze. Nagyon boldog vagyok, hogy történelmet írtunk!” – fogalmazott Nagy Gergő.

Mint ismert, a magyar válogatott 1939 után nyert ismét mérkőzést elit-világbajnokságon.

„Úgy játszottunk megint, mint egy csapat. Amikor leadtunk a kétgólos vezetést, ott volt bennem, hogy ha kikapunk, akkor kiesünk. Sokszor kapott már ki úgy a válogatott, hogy mentálisan nem tudta elviselni a terhet. Most rendben voltak a fejek” – vélekedett Galló Vilmos.

Erdély Csanád a betartott taktikát emelte ki: „Ez van, ha hatvan percen át betartjuk a taktikát. A kétgólos előnyünk után az első harmad elment az emberhátrányainkkal, de utána visszavettük a játékot, és már nem tudtak velünk mit kezdeni.”

„Ennél jobb érzés nincs. Történelmi siker, ez volt a csapat első győzelme az elit-vb-n – mondta együttesünk rutinos támadója, Vas János. – Főként úgy, hogy egy jó csapatot győztünk le, mert papíron biztosan jobbak nálunk a fehéroroszok. Csapatként együttműködve azonban sikerült győznünk. Adott a minta, ezt kell játszanunk legközelebb is. Ha be tudjuk tartani ezt a taktikát, akkor győzhetünk. Ma még ünnepelhetjük ezt a sikert, de holnaptól már csak a következő mérkőzésre szabad fókuszálnunk. Hétfőn ugyanígy kell kijöjjünk a pályára a németek ellen.”

RICH CHERNOMAZ: A KORÁBBIAKHOZ KÉPEST KEVESEBB SANSZA VOLT AZ ELLENFÉLNEK
„Nagyon felkészültünk a fehéroroszokból, az eltervezett játékot szinte végig tudtuk hozni. A kritikus szakaszokban is jól döntöttünk, így a korábbiakhoz képest kevesebb sansza volt az ellenfélnek. Maradt esély a bennmaradásra, ami a magyar–német, illetve a fehérorosz–francia meccstől függ” – mondta Rich Chernomaz, aki azt megjegyezte, a tavalyi, krakkói feljutáshoz hasonló érzése lehetett mindenkinek, a szurkolóknak is, játékosoknak is, akkor ugyancsak üres kapus góllal alakult ki a végeredmény, és akkor is hasonló eufóriát váltott ki.
„Csalódott vagyok az eredmény miatt. Nem tudtunk elegendő helyzetet kialakítani a győzelemhez. Tavaly még a negyeddöntőért harcoltunk, most pedig néhány játékos teljesítménye, az emberelőny
és emberhátrányos helyzetek kihasználása, valamint a kapusteljesítmény miatt a bennmaradásért” – mondta Dave Lewis, a fehéroroszok szövetségi kapitánya, aki kiemelte: a magyarok remek meccset játszottak és kihasználták a lehetőségeiket.
„Végre tudtunk helyzeteket kialakítani, és azokat be is lőttük. Amikor pedig védekezni kellett, akkor meg a védelem volt jó. Sok segítséget kaptam a társaktól" – mondta Rajna a 19 lövésből 17-et megfogó Rajna Miklós, aki kitért rá, hogy mindenki bízott a másikban, így igazi csapatsiker a mostani. (MTI)

Magyarország jövőre is A-csoportos lesz...
…ha hétfőn legyőzi Németországot.
…ha hétfőn legalább annyi pontot szerez Németország ellen, mint Fehéroroszország kedden Franciaország ellen.

B-CSOPORT (SZENTPÉTERVÁR), HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEK
május 14.
Franciaország–Finnország 1–3
Magyarország–Fehéroroszország 5–2
Kanada–Szlovákia 5–0
május 15.
Németország–Egyesült Államok 15.15 (Tv: Sport1)
Szlovákia–Finnország 19.15 (Tv: Sport2)
május 16.
Kanada–Franciaország 15.15 (Tv: Sport1)
Németország–Magyarország 19.15 (Tv: Sport1)
május 17.
Egyesült Államok–Szlovákia 11.15 (Tv: Sport1)
Fehéroroszország–Franciaország 15.15 (Tv: Sport1)
Kanada–Finnország 19.15 (Tv: Sport1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik