Navasék kivédték, Rodríguezék berúgták - a nyolcaddöntők 8 kulcspillanata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 14:10
Kialakult a vb-negyeddöntős mezőny – egy-egy kép erejéig azonban még emlékezzünk a nyolcaddöntők kulcspillanataira.

BRAZÍLIA–CHILE 1–1 – 11-ESEKKEL 3–2

A 120 perces csatát követő tizenegyespárbajban a brazilok kapusa, Júlio César két chilei lövését védte ki Bello Horizontéban.

KOLUMBIA–URUGUAY 2–0

James Rodríguez duplája döntötte el a továbbjutást. A góllövőlistát pillanatnyilag öt találattal vezető kolumbiai szélső a 28. percben olyan bombát eresztett meg, amely jó eséllyel pályázik a torna gólja büszke címre, majd az 50. percben kettőre növelte csapata előnyét – később kiderült, hogy ezzel beállította a végeredményt.

FRANCIAORSZÁG–NIGÉRIA 2–0

Az erősen hosszabbításszagú találkozó 79. percében a szemfüles Paul Pogba használta ki Vincent Enyeama kapus hibáját, majd a hajrában egy nigériai öngól is született még, ám a továbbjutás addigra már eldöntetett.

HOLLANDIA–MEXIKÓ 2–1

Már a túlóra esélyét is a 88. percben harcolták ki a hollandok az addig vezető mexikóiakkal szemben, ám jött a 92. perc, és elmaradt a hosszabbítás. Nem úgy a büntető Rafael Márquez belépője nyomán. A holland győzelmet és továbbjutást jelentő gólt Klaas-Jan Huntelaar szerezte ugyan, de a legfőbb érdem alighanem a büntetőterületen belül elterülő Arjen Robbené.

ARGENTÍNA–SVÁJC 1–0 – h. u.

A favorit dél-amerikaiak dolgát a vártnál sokkal jobban megnehezítette az európai ellenfél, már lélekben a tizenegyespárbajra is készülhettek az érintettek, amikor a 118. percben érkezett Ángel di María, aki pazar eleganciával a legjobb nyolc közé lőtte Argentínát.

NÉMETORSZÁG–ALGÉRIA 2–1 – h. u.

André Schürrle csereként az első félidő után lépett pályára, a németek viszont kénytelenek voltak túlórázni Algéria ellen. A ráadás érdemi része azonban már nem tartott sokáig, a Chelsea légiósa a 92. percben remek mozdulattal lőtte a kapuba Thomas Müller beadását. Gólja többet jelentett övéinek, mint szimplán a vezetés megszerzését, hiszen az észak-afrikaiak addigra lendületükből és erejükből is sokat veszítettek már.

BELGIUM–EGYESÜLT ÁLLAMOK 2–1 – h. u.

A hosszabbításban egygólos vezetésnél a tornán eddig sokat bírált, a nyolcaddöntőben csereként a 91. percben beszálló Romelu Lukaku a 105. percben megduplázta övéi előnyét. És bár érkezett még válasz az ellenféltől, a remek felépítésű támadó gólja győzelmet és továbbjutást ért.

COSTA RICA–GÖRÖGORSZÁG 1–1 11-ESEKKEL 5–3

A vb egyik meglepetéscsapata, Costa Rica nehezen talált fogást Görögországon, el is jutottak a felek a tizenegyespárbajig. Keylor Navas ott hárította egykori klubtársa (Levante), Gekasz lövését, így döntő érdemeket szerzett a továbbjutásban.

Brazíliából tudósító munkatársaink a Sony Xperia Z2 okostelefonok kreatív effektjeit akár rögzítés közben is használhatják. (x)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik