Marozsán Fábián: Nem volt jó napom, kicsit meg is fáztam a meccs előtt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.04.26. 20:09
Marozsán Fábián a madridi versenyen (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, Marozsán Fábián két játszmában (6:2, 7:6) kikapott az argentin Francisco Cerúndolótól a madridi salakpályás tenisztorna pénteki játéknapján, és nem jutott be a legjobb 16 közé.

 

„Nem adtam könnyen a meccset, de tény, hogy végig futottam az eredmény után” – értékel menedzsmentje sajtóközleményében Marozsán Fábián. Hozzátette: nem arra fogja a kiesést, hogy a korai kezdés miatt nem pörgött fel eléggé, mert bár nem szeret korán kelni, edzőjével mindent megtettek, hogy jó állapotban legyen a kezdésre, és nem is érezte, hogy bármi gond lenne.

„Az első játékot jól kezdtem, 30:0-re vezettem, aztán kicsúsztak a dolgok a kezeim közül. Rosszul találtam el, nem tudtam jól követni a labdamozgást, hidegnek éreztem az izmaimat is – magyarázta, majd dicsérte ellenfelét, aki szerinte szinte hibátlanul teniszezett, alig volt ki nem kényszerített hibája. – Nagyon magas színvonalú volt a játéka, én pedig kilátástalannak éreztem a helyzetet, mégis bíztam benne, hogy legalább egy százalék esélyem van rá, hogy megfordítsam a mérkőzést. Küzdöttem végig, nem akartam, hogy 6:2, 6:0 legyen a vége.”

Marozsán felidézte, a folytatásban egyre jobban ráérzett, mit kell csinálnia, és remélte, ettől kicsit elbizonytalanodik az argentin, de 6:5-nél ellenfele simán hozta az adogatását, a rövidítésben is jobban kezdett, ő pedig már nagyon későn kapaszkodott vissza.

„Nem volt jó napom, kicsit meg is fáztam a meccs előtt, és ezúttal lenyomott a pályáról – mondta a magyar játékos, aki a kemény pályás szezon után négy mérkőzést játszott salakon, és bár jó eredményei miatt később váltott borítást, mint korábban, úgy érzi, egyre jobban megszokja ezt a felületet. – Ha minden tornán nyerek egy-két mérkőzést, és akad mondjuk egy kiugró eredmény is, azzal stabilizálom a jelenlegi ranglista-helyezésemet.”

Bár szó volt róla, hogy ha Madridban nem szerepel a második héten, akkor Cagliariban indul challengertornán, végül úgy döntött, inkább már péntek este hazautazik, hogy pihenjen néhány napot, mielőtt útnak indul újabb négy hétre – derül ki az MTI által szemlézett közleményből.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik