Padel: régi-új bajnok párosok a szabadtéri ob-n

Vágólapra másolva!
2023.10.16. 12:43
Címkék
A VI. országos szabadtéri padelbajnokságon 46 versenyző indult három kategóriában. A férfi és női nyílt kategóriák mellett, vegyes párosban is bajnokokat avatott a sportág – derült ki a Magyar Padelszövetség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.
Fotó: Magyar Padelszövetség
Fotó: Magyar Padelszövetség
Fotó: Magyar Padelszövetség

A férfi nyílt kategóriában a győzelmet a padel otthonaként számon tartott Spanyolországban is jelentős sikereket elérő Terkovics Milánés párja, egy korábbi magyar bajnok, Bíró André szerezte meg. A döntőbenSzakács Olivért és Tóth Csongortverték meg két szettben 6:1, 6:3 arányban.A bronzérmet szintén korábbi magyar bajnokok szerezték meg: Weidinger Gergő, oldalán Schmidt-Bohn Zsomborral.

A női kategóriábana címvédő Juhász Pálma és Andrejszki Dóramegvédték bajnoki címüket, hiszen 6:1, 6:3 arányban győzedelmeskedtek azErdélyi Mónika, Juhász Fannipáros felett. Bronzérmet nyertkét kiemelkedő női teniszező: Bukta Ágnes és Szávay Blankanagy csatában, szupertiebreakben nyerték el a harmadik helyet.

Vegyes párosban címvédőként megtartotta első helyét a Hole Sandy és Weidinger Gergő páros, akik a döntőben 6:3, 6:4 arányban győzték le a címvédő Andrejszki Dóri, Tóth Csongorduót. A harmadik helyre Juhász Pálma és Szakács Olivérfutott be.

Az országos szabadtéri padelbajnokság győztesei lehetőséget kapnak arra, hogy Magyarországot képviseljék a bilbaói EuroChampions Trophy versenyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik