EJ, padel: megizzasztotta a svédeket a magyar női páros

Bobory Balázs (Krakkó)Bobory Balázs (Krakkó)
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 14:34
null
Juhász Pálma (balra) és Andrejszki Dóra (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Az eredmény alapján könnyebb mérkőzésnek tűnhet a svéd női páros kétszettes győzelme a magyar duó, Juhász Pálma és Andrejszki Dóra ellen, de a pályán a papírforma a vártnál nehezebben érvényesült Krakkóban, az Európai Játékok padelversenyén.

 

Érdekes körülmények között rendezik a padelviadalt Krakkóban. Az elődöntők és a döntők már a főtéren lesznek áthatóak szombaton és vasárnap, addig azonban egy kis sportközpontban építettek pályákat, amelyek tegnap délután készültek el, így az edzéslehetőségek is bőven korlátozottak voltak.

Ráadásul a sorsolás sem kedvezett női párosunknak, hiszen a padelben Európában rendkívül erős állománnyal rendelkező Svédország egyik kettőse Ajla Behram és Amanda Girdo került a mieink útjába rögtön az első fordulóban, de a Magyar Padel Szövetség elnöke, Kerekes Péter, és alelnöke, Pákay Péter is abban bízott, hogy sikerül jó, nem egyoldalú meccset játszani a lányoknak a skandinávokkal.

Juhász Pálma és Andrejszki Dóra eleget tett a kívánalmaknak és teljes erőbedobásra késztette a svédeket. Az első pont és az első gém is a magyar párosé lett, aztán a harmadik játéknál brékelni tudott a rivális. Andrejszki támadásban volt többször kíméletlen, Juhász elsőrangúan védekezett, de így is az ellenfél haladt gyorsabban, azonban 5:2 után a mieink is elvették a svédek adogatását, aztán hozták a sajátjukat, de sajnos az egyenlítés már nem sikerült, Behram adogatójátékával gyorsan lezárta a szettet (6:4).

A második játszmában is több hosszú labdamenetet sikerült megnyernie a magyar duónak, de a svédeknek sikerült felülkerekedniük az első szettben látható leolvadáson és nagyon koncentráltan, erőteljesen, agresszíven padeleztek, 5:1-re is elhúztak. A magyar lányok a következő gémben semmi harmincról fordítottak, meghosszabbították krakkói szereplésüket, de csak egy játékkal, a svéd páros végül 6:2-re nyerte a második játszmát, összességében a mérkőzést.

A lányok pariban voltak a svéd ellenféllel, nagyon büszke vagyok rájuk, hogy szoros meccset sikerült összehozni – értékelt Imre László szövetségi kapitány. – Úgy gondolom, eltüntettük azt a háromezer pályányi különbséget, amellyel Svédország előttünk jár ebben a sportágban. Nehéz egy vereséget sikerként értékelni, de az, amit a lányok letettek az asztalra, most abszolút ez a kategória. Svédországban tömegsport a padel, nálunk még csak ismerkedési fázisban vagyunk. Az ellenfél játékosai profik, a padelből élnek, a mieink munka mellett játszanak.”

A magyar lányok arcán csak néhány percig látszott a csalódottság, utána már mosolyogni is tudtak, rangos versenyen szereztek nagyon fontos tapasztalatokat.

Az ellenfél volt papíron az esélyesebb, de úgy mentünk fel a pályára, hogy mindent megpróbálunk és nyerni akarunk – mondta Andrejszki Dóra. – Az első szettben nagyon szépen helytálltunk, aztán a másodikban már jobban megnyugodtak a svédek és kevesebbet hibáztak, többet kellett nekünk azért tennünk, hogy ők rontsanak. Összességében meg vagyok magunkkal elégedve, Pálma pedig nagyon kevés hibával játszott, és húzott magával.”

A győzelemből és a vereségből egyaránt lehet tanulni, utóbbiból valószínűleg többet – vette át a szót a társa által jogosan dicsért Juhász Pálma. – Remek visszacsatolás, hogy a nézőknek is tetszett a mérkőzés és szorosan tudtuk tartani az eredményt ennyire jó játékosok ellen. Nagyon fontos a fejlődés érdekében, hogy több ilyen nemzetközi meccset játsszunk.”

EURÓPAI JÁTÉKOK, PADEL
Női páros. 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Behram, Girdo (svéd)–Juhász P., Andrejszki 6:4, 6:2

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik