Szakács Olivér és Juhász Pálma két számban is padelbajnok lett

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.02.26. 16:43
null
Összesen 98 versenyző szereplésével rendezték meg a hétvégén Budapesten a fedett pályás padel országos bajnokságot, amelyen Szakács Olivér és Juhász Pálma is két kategóriában győzött – tudtuk meg a szövetség hírleveléből.

 

A férfi gold kategóriában a tavalyi fedett ob-győztes Szakács Olivér és a nyílt országos bajnok Bíró André a döntőben 6:4, 6:2-re győzte le Urvölgyi Marcellt és Csőgör Alent. Az ezüst kategóriában Trapli Szabolcs és Lukácsi Levente, a bronz kategóriában Kőszegi Dominik és Horváth Kristóf nyert.

A nőknél Andrejszki Dóra és Juhász Pálma megvédte címét, miután a döntőben Hole Sandyt és lányát, Noa Haddadot verte két szettben.

Vegyes párosban új győztest avattak – a saját nemében szintén bajnok Juhász és Szakács párosa verte végig a mezőnyt a döntőben három szettben 7:5, 3:6, 6:0-ra győzték le az Andrejszki Dóra, Terkovics Milán kettőst.

A tenisz és a fallabda legjobb tulajdonságait ötvöző, mexikói gyökerű padel hazánkban is az egyik leggyorsabban fejlődő sport, 2019-ben még három pályán rendeztek versenyt, míg mára az országosan elérhető pályák száma elérte a 63-at.

„Eltökélt szándékunk volt, hogy bővítjük a játékosok körét, ezért több számban hirdettünk meg versenyt, játéktudás szerint. Úgy látszik, ez be is jött, hiszen közel 100 nevező volt az ob-n. Ismét fiatal tehetségeink játszották a döntőket, akik sokszor már külföldi edzőtáborokban készülnek fel, a padel az életük” – mondta Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik