EJ, padel: nagy falatnak bizonyult a német páros

Bobory Balázs (Krakkó)Bobory Balázs (Krakkó)
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 19:04
null
Padelben túl nagy falat volt a német páros (Fotó: Róth Tamás)
Nem sikerült a bravúr az Urvölgyi Marcell, Szakács Olivér duónak a férfiak padelversenyében a krakkói Európai Játékokon, a fiatal magyar páros két sima szettben kikapott egy német kettőstől.

 

Délelőtt tízre érkezett a padelverseny helyszínére férfipárosunk, végül délután négykor lépett pályára, de ezzel kalkuláltak is Urvölgyi Marcellék. Persze azzal nem, hogy a mieink számára kiírt „üvegkalitkában” előzetesen egy holland és egy belga duó a végletekig gyilkolja egymást, így amikor a magyar páros a két német fiatalemberrel, Johannes Lindmeyerrel és Matthias Wunnerrel együtt melegíteni kezdett, már kellőképpen dolgozott az adrenalin és talán túl sok volt a lámpalázból is.

Ez főleg a fiatal magyar pároson látszott – Urvölgyi még csak 17 éves –, a magabiztos németek a saját adogatásaikat simán hozták, hosszabb labdamenetek csak akkor alakultak ki, amikor a mieink szerváltak. Az ellenfél gyorsan elhúzott, a negyedik gémben volt először labdájuk a szépítéshez a mieinknek, rögtön kettő is, de egyikkel sem sikerült élni. Öt null után aztán játékot nyert a magyar egység, de a németek gyorsan lezárták a játszmát.

Aztán amikor a második szett első játékát sikerült behúzniuk a magyaroknak, elkezdtünk bízni benne, hogy most szorosabb szakasz következik, azonban tévedtünk, a rivális a játék minden elemében jobbnak bizonyult, végig nagyobb sebességgel és agresszivitással játszott, így a két 6:1-es szettel simán jutott a legjobb tizenhat közé.

„Előzetesen úgy gondoltuk, valamivel könnyebb meccs vár ránk, de a németek nagyon gyorsították a játékot – értékelt a tinédzser Urvölgyi Marcell. – Nem hagytak minket érvényesülni és iszonyatosan jól bántak a labda sebességével. Tizenhét évesen nem szabad elkeseredni, örülök, hogy ennyi idősen itt lehettem, és innen csak felfelé nézek, remek tapasztalatnak bizonyult ez a meccs, s még több ilyet kell játszani.

Imre László szövetségi kapitány hasonló gondolatokkal zárta a napot a padeltornán, hiszen mindkét párosunk az első fordulóban búcsúzott.

„Nagyon sokat lehet tanulni ebből a vereségből, a mérkőzés óriási tapasztalatot jelent a srácoknak, nagyon sok ilyen jellegű mérkőzést kell vívni, mert Magyarországon ennyire erős ellenfelekkel nem kerülnek szembe – mondta Imre László. – Teljesen más a sebesség és a színvonal, olyan játékosokkal találkoztunk, akik olyan nyomást gyakoroltak a mieinkre, amelyből nem lehetett jól kijönni.”

A szövetségi kapitány a szerdán búcsúzó női és férfi párosunk esetében is úgy érezte, hogy lehetett volna szerencsésebb a sorsolás, de ezért kell fejlődni, sok nemzetközi meccset játszani, mert Fortuna máskor is lehet, hogy félrenéz. A padel hazánkban még fiatal, ám fejlődőképes sportág, és az európai középmezőny azért nincs szakadéknyi távolságra.

EURÓPAI JÁTÉKOK, PADEL
Férfiak. 1. forduló (a legjobb tizenhat közé jutásért):
Lindmeyer, Wunner (német)–Urvölgyi, Szakács 6:1, 6:1

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik