Padel: ismét országos bajnokokat avattak az utánpótlás ob-n

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.12. 19:05
null
Minden eddiginél több fiatalt mozgatott meg a junior ob (Fotó: Dr. Pákay Péter)
Címkék
2023. október 8-án rendezték meg Szentendrén a sportág második, nyílt junior országos versenyét, amelynek a Padel Club Bravos adott otthont.

 

A Magyar Padel Szövetség Junior Országos Padel Bajnokságán közel 60 fiatal indult 5 kategóriában és három korosztályban, a tíz évestől a 18 évesig. A MAPASZ-nál immáron hagyomány, hogy az őszi, felnőtt országos bajnokság után nem sokkal a fiataloknak is megrendezze az országos bajnoki címet adó versenyt, hiszen az utóbbi években megsokszorozódott a padelt játszó fiatalok száma. Idén nagyon sok fiatal teniszező is részt vett a megmérettetésen, ami a sportág növekvő népszerűségét jelzi.

A fiú U12 korosztályban a győzelmet Kristyán Ádám és párja Niko Chernobrovkin szerezte meg. A második helyezett Orbán Arisztid és Szűcs Milán lett, míg bronzérmet nyert Kerekes Milán és Gémes Dominik.

A fiú U16 korosztályban a győzelmet az U12 győztes testvére, Kristyán István nyerte oldalán Boros Bencével. A tehetséges fiatalok Aczél Máté és Jankó Mátyás ellen nyertek döntő supertie-breakben. A kategóriában bronzérmet nyert Kéry Domokos és Máté Barna.

A népszerű fiú U18 korosztályban a felnőtt egyszeres magyar bajnok Urvölgyi Marcell is pályára lépett oldalán Géresi Olivérrel. Meggyőző játékkal nyertek körmérkőzésben az U16 után itt is ezüstérmes helyen befutó Aczél Máté és párja, Máté Bende, illetve a harmadik helyezett Tóth Maximilián és Maxim Grossman előtt.

A lányok egyedül U18 korosztályban versenyeztek. Itt Olasz Adél és Semperger Ivett Rebeka nyerte a junior magyar bajnoki címet. Ezüstérmes lett Balassy Lotti és Burkus Bella, míg bronzérmet nyertek az Urvölgyi lányok, Blanka és Kamilla.

Olasz Adél Géresi Olivérrel az oldalán még a nap végén megtartott vegyes párbajt is megnyerte Semperger Ivett és Kőszegi Dominik, valamint Urvölgyi Marcell és Balássy Lotti előtt.

„Az idei junior ob-n sikerült minden eddiginél több fiatalt mozgósítani és bevezettük a vegyes páros kategóriát is. Másodszor rendezzük ezt a versenyt, aminek ismét a Padel Club Bravos adott otthont, és nagyon színvonalas eseményt rendezett. Kiemelkedően tehetségesek voltak az U12-esek, ha így folytatják igazi padelnagyhatalom leszünk már néhány éven belül. Terveink szerint a győztesek és dobogósok bekerülnek a Szövetség utánpótlás programjába és válogatott versenyeken vehetnek majd részt a jövőben” – mondta el Aczél László, a Magyar Padel Szövetség alelnöke.

„Boldog vagyok, hogy házigazdái lehettünk ennek a színvonalas eseménynek és jól érezték magukat a fiatalok. Persze voltak nagy csaták, de a sportszerűség kerekedett felől minden esetben. Tényleg jó látni, hogy pályáink megtelnek játszani vágyó gyerekekkel, akiket elvarázsol a padel. Remélem, egyre többen érkeznek majd” – tette hozzá Vadász Tamás, a Padel Club Bravos igazgatója és a Magyar Padel Szövetség elnökségének tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik