F2: Pourchaire nyerte meg a főfutamot a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2022.07.31. 12:53
null
Théo Pourchaire győzelmével ért véget a Formula–2-es versenyhétvége a Hungaroringen (Fotó: Földi Imre)
Théo Pourchaire aratott győzelmet a Formula–2 magyarországi versenyhétvégéjének főfutamán. Másodikként Enzo Fittipaldit intette le a kockás zászló, a dobogó legalsó fokára a pole pozícióból rajtoló Ivasza Ajumu állhatott fel.

 

Ivasza Ajumu vághatott neki a pole pozícióból a betétsorozatok utolsó versenyének a Hungaroringen. A japán pilóta mellől Marcus Armstrong várhatta a piros lámpák kialvását, a második sorból Felipe Drugovich és Théo Pourchaire vághatott neki a 37 körös viadalnak, amelyet a Formula–3-as versennyel ellentétben már száraz pályán kezdhetett meg a mezőny.

Ivaszának nem sikerült jól a rajt, és visszaesett a harmadik helyre. Az élre Armstrong áll, akit Pourchaire követett a második pozícióban. A sprintfutam győztesének, Jack Doohannek már az első körben problémái adódtak, három körrel később végül behajtott a bokszutcába, s feladta a versenyt.

A futam elején Armstrongnak sikerült kissé elhúznia a többiek elől, Pourchaire-nek azonban hosszú körökön keresztül védekeznie kellett Ivaszával szemben. Az élmezőnyből először Drugovich állt ki friss gumikért, majd jöttek a többiek is. A kiállásokkor Armstrong veszített nagyon sokat, ugyanis nem sikerült tökéletesen a kerékcseréje, ám a gumiknak a későbbiekben is nagy szerep jutott ezen a versenyen.

Többen szenvedtek ugyanis szemcsésedéssel, ám az időjárást sem hagyhatták figyelmen kívül a csapatok, hiszen már a futam elején arra számítottak, hogy érkezik némi csapadék a későbbiekben. Az élmezőny kerékcseréit követően Frederik Vesti autózott az élen Jüri Vips és Liam Lawson előtt.


Vesti a 27. körben váltott új gumikra – miután a bokszutcában letöltötte a futam elején kapott öt másodperces időbüntetését –, majd miután a többiek is letudták a kiállásukat, Pourchaire vezette a versenyt. Az utolsó körökben végül megérkezett az ígért csapadék, ám csak a pálya egyes pontjain esett, ráadásul nem túl intenzíven.

Pourchaire végül behúzta a győzelmet a főfutamon, másodikként Enzo Fittipaldi ért célba, a harmadik pozícióban Ivasza látta meg a kockás zászlót.

Folytatás augusztus 26–28-án Spa-Francorchamps-ban!


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik