Ötödik alkalommal rajtol a népszerű, 117 kilométeres Kassa–Miskolc futás

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 13:07
Csaknem ötszáz sportoló, köztük a legendás Bogár János teljesítheti a távot április 22-én.

Az első Kassa–Miskolc ultramaratont 1999. június 19-én rendezték meg, derül ki a szervezők által küldött hírlevélből. A húsz év után, 2019-ban újraindított verseny első megbeszélésén rögzítették, hogy a rajt és a cél évente változik. Mivel tavaly Kassán volt a rajt, idén Miskolcról (a Szent István térről) indulnak az egyéniben és párosban nevezők, továbbá az öt- és tíztagú váltók, hogy Szirmabesenyő, Sajóvámos, Szikszó, Hernádkércs, Abaújszántó, Vizsoly, Gönc, Kéked, Alsómislye (Nizna Mysla), Abaszéplak (Krasna) érintésével, 117 km teljesítése után Kassa főutcáján érkezzenek célba.

A 4. Kassa–Miskolc futóverseny legjobbjai 2022-ben Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország

Az eddigi útvonalhoz képest apró változást jelent, hogy idén a Sajó-gátról Szirmabesenyőre is bekanyarodik a mezőny, ahol a sportpályánál egy pluszfrissítőpontot üzemeltetnek majd a helyiek. Tavalyhoz képest csaknem harminc százalékkal nőtt a résztvevők száma, most akár ötszáz futó is indulhat. Már leadta nevezését a 2019-es férfi győztes, a szlovák határhoz közeli Fancsalban élő Bogár János, aki 100 kilométeres Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet. Ott lesz a férfimezőnyben a tavalyi bronzérmes, Belej-Fekete Bálint is. Az elmúlt évi egyéni női verseny ezüstérmese, Pap-Csákvári Judit és a 4. helyezett Repei Csilla is szerepel a rajtlistán.

Az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság szervezőivel is él az együttműködés, valamennyi futó 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhat jegyet vagy bérletet a vb-re, a kategóriagyőztesek pedig díjmentesen tekinthetik meg az eseményt.

Nyitó kép: Ádám János/Észak-Magyarország

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik