Videó: „Féltem, amikor ellened játszottam” – Henry Maldinit méltatta

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.11. 17:37
null
Henry és Maldini között nagy a tisztelet
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében az Internazionale 2–0-ra nyert a Milan elleni első meccsen. A lefújást követően a Paolo Maldini a San Siróból jelentkezett be Peter Schmeichellel együtt a CBS stúdiójába, ahol Thierry Henry, Jamie Carragher és Micah Richards értékelte a látottakat. Az Arsenal és az FC Barcelona egykori támadója szinte ódákat zengett a Milan ikonjáról.

 

„Amikor 1998-ban egymás ellen játszottunk, a jobb oldalon kellett szerepelnem. Hirtelen megijedtem, mert tudtam, mire vagy képes. Számomra te testesítetted meg mindazt, ami a védekezésről szól, s emberként még nagyszerűbb vagy, mint játékosként. Megtiszteltetés, hogy itt vagy ma velünk. Te győztes mentalitást vittél a Milan öltözőjébe. És még egyszer, csak annyit akarok mondani: régen megijesztettél!” – nyilatkozta Thierry Henry.

A Milan legendájának láthatóan jólesett a francia világbajnok dicsérete, elmondása szerint ő sem volt túl boldog, amikor meglátta Henryt a jobb szélen.

„El kell mondanom, én sem voltam boldog, amikor megláttalak. Szóval azt hiszem, mind a ketten megijedtünk a másiktól” – válaszolta Maldini.

 

A great exchange between Paolo Maldini and Thierry Henry
by u/Blodgharm in soccer

 

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
AC Milan (olasz)–Internazionale (olasz) 0–2 (0–2)
Milánó, San Siro, 75 532 néző. Vezette: Jesús Gil (spanyol)
MILAN:
Maignan – Calabria (Kalulu, 82.), Kjaer (Thiaw, 59.), Tomori, Théo Hernandez – Tonali, Bennaszer (Junior Messias, 19.) – Saelemaekers (Origi, 60.), Krunic, Brahim Díaz (Pobega, 82.) – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli
INTER:
An. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu (Gagliardini, 78.), Mhitarjan (Brozovic, 62.), Dimarco (De Vrij, 70.) – Lautaro Martínez (Joaquín Correa, 78.), Dzeko (R. Lukaku, 70.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: Dzeko (8.), Mhitarjan (12.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik