Atlétika: miben segít a Metallica Master of Puppets című dala Halász Bencének?

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.07.10. 08:15
Idei legjobbjával (77.52) szerezte meg a kalapácsvetés országos bajnoki címét Halász Bence, aki utolsó dobásához zenét is kért: a Metallica Master of Puppets című dala szólt az augusztusi világbajnokságnak otthont adó budapesti atlétikai stadion hangszóróiból. A vb-bronzérmes kalapácsvető az NSO Tv-nek többek között azt is elmondta, miben segít neki ez a dal. 

„Ez most már végre tényleg a jó irány! Nagyon hosszú volt a felkészülésem, fél éven keresztül fáradtnak lenni fizikailag és mentálisan is, az nem egyszerű. Most, hogy végre szabadabban mozog a testem, nincsenek azok a fáradtság okozta fájdalmak, így az eredmények is egyre jobbak. Az idény elején megbeszéltük az edzőimmel, hogy csak és kizárólag a világbajnokságra készülünk, semmi más nem érdekel minket – de hát azért ezt nehéz elviselni. Végre eljutottunk abba az időszakba, amikor minőségi munkát tudunk végezni az edzéseken, és ez újra fellobbantotta bennem a tüzet” – mondta elHalász Bence a felkészülésének hátteréről.

Videónkból az is kiderül, hogy vb-bronzérmes kalapácsvetőnk miért kérte, hogy az utolsó dobása közben a Metallica Master of Puppets című dala szóljon a budapesti atlétikai stadionban, amelyről nem győzött áradozni. Az NSO Tv-nek azt is elmondta, miben segít neki ez a dal, illetve mennyire érezte otthonosan magát a dobókörben.

ÍME, A METALLICA 1986-BAN MEGJELENT DALA, AMELYET 2022 NYARÁN A STRANGER THINS CÍMŰ NETFLIX-SOROZAT TETT ISMÉT FELKAPOTTÁ.


128. ATLÉTIKAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST
FÉRFIAK,
KALAPÁCSVETÉS

1. Halász Bence (Dobó SE, e: Németh László, Németh Zsolt) 77.52 méter,2. Varga Donát (Dobó SE) 75.26 méter, 3. Rába Dániel (Dobó SE) 72.47 méter

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik