Vozár hiába győzött a 24 órás viadalon, csúnyán megjárta Texasban

Vágólapra másolva!
2008.11.22. 09:46
Remek győzelmet aratott az ultramaratonista Vozár Attila a dallasi 24 órás viadalon, de Texas nemcsak dicsőséget, hanem jelentős bosszúságot is okozott számára: több ezer dolláros különdíjából eddig még semmit sem kapott kézhez.
Vozár Attila nem ilyen sikerről álmodott
Vozár Attila nem ilyen sikerről álmodott
Vozár Attila nem ilyen sikerről álmodott
Vozár Attila nem ilyen sikerről álmodott

Bár hatalmas győzelmet aratott Vozár Attila a texasi 24 órás versenyen, rendkívüli anyagi kára miatt is emlékezetes marad számára a viadal.

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club futója 243 kilométert tett meg a Dallas közeli McKinneyben. A verseny több ezer dolláros fődíja mellé a megtett kilométerek után hasonló nagyságú összeg illetné, továbbá meg kellene kapnia a legjobb külföldinek járó különdíjat is. E dollárezrekből eddig mégsem látott semmit.

A főszervező szerint a magyar atléta csak 236 kilométert futott. Vozár Attilának minden kör után rá kellett volna lépnie az áthaladást jelző ellenőrző csíkra, négyszer azonban átlépte.

Állítása szerint felvétel támasztja alá az igazát, és a verseny után aláírással igazolták is számára, hogy tényleg megtett több mint 240 kilométert.

Utóbbi fontos tény, hiszen így elvileg belépett az arany fokozatú ultramaratonisták közé, akiket minden világversenyre a világszövetség utaztat.

A csabai futó végül mégis csak a győzelem után kapott csekket kapta meg az eredményhirdetéskor, de még ezt sem tudta pénzre váltani. Mint kiderült, nem volt banki fedezet a papirosra – ezért azonnal feljelentést tett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik