Liverpool: „Vissza kellett fogni” – Klopp Szoboszlairól

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.20. 14:28
Mint arról beszámoltunk, a Liverpool hátrányból nyert 3–1-re a Bournemouth ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) második fordulójában. A mérkőzést a hazaiak és a vendégek magyar légiósa, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is végigjátszotta, és remek teljesítményt nyújtottak. A nemzeti csapat kapitányáról Jürgen Klopp, a „vörösök” menedzsere és harmadik góljának szerzője, Diogo Jota is elismerően beszélt a klub honlapján.

Jürgen Klopp és Diogo Jota is Szoboszlai Dominikot dicsérte (Fotó: Getty Images)
Jürgen Klopp és Diogo Jota is Szoboszlai Dominikot dicsérte (Fotó: Getty Images)
Jürgen Klopp és Diogo Jota is Szoboszlai Dominikot dicsérte (Fotó: Getty Images)

 

A német szakembernek a liverpoolfc.com felvetette Szoboszlai Dominik lenyűgöző hazai bemutatkozását.

„Hogy őszinte legyek, idegenben sem volt rossz. Egy kicsit most vissza kellett fognunk (Alexis Mac Allister kiállítása után), mert ő volt az egyetlen, aki úgy érezte, hogy több ereje van és mivel a két hatosunk egyike volt, mindenhol futott, szóval kicsit vissza kellett húznom, de az általa mutatott teljesítmény, amióta itt van, nagyon-nagyon jó. Részt vett a harmadik gólban, ami rendkívül fontos. Ezeket a befejező képességeket még nem láttuk teljesen, de valószínűleg a jövőben gyakran láthatjuk. Macca (Mac Allister) hazai debütálása is lenyűgöző volt, csak nem olyan hosszú” – jegyezte meg Jürgen Klopp.

A Liverpool harmadik gólja előtt Szoboszlai Dominik távoli lövését a Bournemouth kapusa, Neto nem tudta védeni, a labda pedig épp Diogo Jota elé pattant, aki megszerezte a hazaiak harmadik gólját.

„Úgy gondolom, ez a meccs a múlt heti szöges ellentéte volt, akkor jól kezdtünk, de elvesztettük az irányítást, most viszont nem kezdtünk jól, azonban tudtunk fordítani. Örülök, hogy így reagáltunk, de a két meccset vegyítenünk kell, hogy kilencven percig jól játszunk”értékelt a portugál csatár, akit Szoboszlai teljesítményéről is kérdeztek.

„Azt hiszem, Maccával kicsit mélyebben játszanak, hogy segítsenek nekünk a támadás építésében. Ahogy láthattuk, Dom végigfutotta az egész mérkőzést, mégsem érezte magát fáradtnak. Azt hiszem, mindketten sokat segítettek, ahogy Endo (Vataru) is, aki nehéz körülmények között is remekül mutatkozott be, szóval minél több időt töltünk együtt, annál jobbak leszünk és fejlődünk az idény során” – mondta Jota.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

ANGOL PREMIER LEAGUE
2. FORDULÓ
Liverpool FC–AFC Bournemouth 3–1 (2–1)
Liverpool,
Anfield, 54 000 néző. Vezette: Bramall
Liverpool:
Alisson – Alexander-Arnold (Joe Gomez, 76.), Van Dijk, I. Konaté, Robertson – Szoboszlai, Mac Allister, Gakpo (Endo, 63.) – Szalah (D. Núnez, 86.), Diogo Jota (Elliott, 76.), Luis Díaz (Cimikasz, 86.). Menedzser: Jürgen Klopp
Bournemouth:
Neto – Aarons, Senesi (Hamed Traoré, 84.), Zabarnij, Kerkez – Billing, Rothwell (L. Kenny, 76.) – Semenyo (D. Brooks, 76.), Christie (Moore, 63.), J. Anthony (Kluivert, 63.) – Solanke. Menedzser: Andoni Iraola
Gólszerző: Luis Díaz (27.), Szalah (36.), Diogo Jota (62.), ill. Semenyo (3.)
Kiállítva: Mac Allister (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik