Légiósok: a játékostársak szerint a BL-győzelem is sikerülhet Szoboszlainak

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.07.02. 09:02
null
Schäfer András (balra) szerint a világ egyik legjobb csapatába szerződött Szoboszlai Dominik (FOTÓ: IMAGO IMAGES)
Szoboszlai Dominik három barátja és válogatott csapattársa, Vida Máté, Schäfer András és Bolla Bendegúz mondta el véleményét a liverpooli igazolásról – a véleményük egységes: egyértelműen a kezdőcsapatban számol a középpályással Jürgen Klopp, akivel a német nyelvnek köszönhetően hamar megtalálhatják a közös hangot.

 

A családján kívül kik ismerhetnék jobban Szoboszlai Dominikot, mint a barátai? Marco Rossi szövetségi kapitány irányítása alatt kiváló a hangulat a nemzeti együttesben, ami nagyban közrejátszik abban, hogy szoros barátságok alakulnak ki a futballisták között. Vida Máté, Schäfer András és Bolla Bendegúz is kiváló viszonyt ápol Szoboszlai Dominikkal, és lapunknak elmondták véleményüket barátjuk szenzációs átigazolásáról.

„Szoboszlai Dominik játékoszseni – vélekedett a hatszoros válogatott Vida Máté. – Az utánpótlásban és a válogatottban is együtt játszhattam vele, mára pedig a barátomnak mondhatom. Magyar szinten nem találkoztam hozzá hasonló képességű labdarúgóval, nem lepődtem meg, amikor arról olvastam, hogy topcsapatok akarják megszerezni. A közös baráti társaságunk tagjaként rendszeresen naprakész vagyok vele kapcsolatban, ám engem is alaposan meglepett, amikor a Liverpool neve felvetődött. Nagyon szurkoltam Dominiknak, hogy összejöjjön a szerződés, Liverpoolban világsztár válhat belőle. A legjobb helyre került, ráadásul Jürgen Klopp menedzser keze alá, így valamelyest megmarad a német vonal. Kiváló szakember, emlékezhetünk, amikor odakerült a Poolhoz, nem volt jó passzban a csapat, ám Bajnokok Ligája-győzelemig vezette. Ha ekkora összeget fizetett érte az angol klub, biztosan nem peremember lesz. Ha fel tudja venni a Premier League ritmusát, Angliában is kiemelkedik majd a mezőnyből. Én bízom benne, és nagyon szurkolok neki. Schäfer Andrással beszélgettem arról, hogy kevés olyan csapat van a világon, amelyik a legnagyobb minőséget képviseli, és a legszívesebben odamegy egy futballista. Jelen pillanatban talán a Real Madrid, a Manchester City és a Liverpool ilyen. Szoboszlai Dominik egyik nagy álma a BL-győzelem, a Liverpoolban ez is sikerülhet.”

A sérüléssel bajlódó Schäfer Andrást Máltán értük utol, az elmúlt napokban a szigetországban pihent, de hétfőn már utazik is vissza Berlinbe. A 22-szeres válogatott középpályás sokat volt sérült az előző idényben, ám így is tizenhat bajnokin lépett pályára a Bajnokok Ligája-indulást kiharcoló Union Berlinben. A kiemelkedő képességű futballista elmondta, a csapattal tart a július 15-i Zete Fiesztára, ám azon még nem lép pályára.

„Nagyon örülök, a világ egyik legjobb csapatába szerződött Szoboszlai Dominik   – mondta a 24 éves futballista, aki nagyon jó viszonyban van a válogatott csapatkapitányával. – Óriási dolog, ennyi pénzért biztosan nem a cserepadra igazolták, nagy szerepet szánnak neki. Remélem, gyorsan beilleszkedik, az biztos, hogy én nagyon szorítok neki. Kitűnő döntés volt a Liverpoolba szerződnie, rengeteget fejlődhet Angliában. Az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose hasonlít Jürgen Kloppra, nagy segítség lesz, hogy Dominik kiválóan beszél németül, ez megkönnyíti a közös munkát. Biztos vagyok benne, hogy a Liverpoolnak ő volt az egyik legfőbb nyári célpontja. A vételár? Hihetetlen, hogy magyar játékosért hetvenmillió eurót fizettek.”

Bolla Bende­gúz, a Wolverhampton védője együtt nevelkedett a válogatott csapatkapitányával, és a mai napig megmaradt a jó kapcsolat.

„Elképesztően boldog vagyok, régóta barátok vagyunk Dominikkal, együtt nevelkedtünk a Főnixben – mondta az éppen nyaraló 23 éves védő. – Szenzációs hír, hogy a Liverpoolba szerződhet, minden képessége megvan, hogy helytálljon a Premier League-ben, és kihozza magából a maximumot. Sokat elmond, hogy huszonkét évesen a magyar válogatott csapatkapitánya. Biztosan nagy teher lesz rajta Liverpoolban, de aki ismeri, tudja, jól kezeli az ilyen helyzeteket, és ettől még jobb teljesítményre képes. Szenzációs az is, hogy Jürgen Klopp lesz az edzője, elképesztő, ahogy a mérkőzések alatt a német szakember a kispad előtt együtt él a játékkal. A világ egyik legjobb szakvezetője, biztosan nagyszerű lesz a közös munka, valamint abban is biztos vagyok, hogy hamar megtalálják a közös hangot, és kihozza Dominikból a maximumot.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik