Capello az angol futball jövőjét akarja látni? Jöjjön Arsenal-meccsre!

Vágólapra másolva!
2008.11.14. 06:55
Sokan bírálják Arsene Wengert, mert kevés lehetőséget ad az angol játékosoknak, de az Arsenal Ligakupában parádésan szereplő fiataljai között több olyan tehetség is van, aki a jövőben jó eséllyel felbukkanhat a „háromoroszlánosok” mezében. A francia menedzser most üzent is Fabio Capellónak: csak időt kell adni neki, és remek játékosokat nevel ki az angol nemzeti csapatnak.
Jay Simpson (jobbra) a Wigan ellen bizonyította, hogy „elbírja a nyomást”
Fotó: Reuters
Jay Simpson (jobbra) a Wigan ellen bizonyította, hogy „elbírja a nyomást”
Jay Simpson (jobbra) a Wigan ellen bizonyította, hogy „elbírja a nyomást”
Fotó: Reuters
Jay Simpson (jobbra) a Wigan ellen bizonyította, hogy „elbírja a nyomást”

„Capello az angol futball jövőjét akarja látni? Ha jó keretet akar magának, jöjjön el a Ligakupa-meccseinkre!” – szólt a felhívás a keringőre. Az ajánlattevő Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere, és a szövetségi kapitánynak érdemes is figyelnie a szavaira.

Wenger ugyan rengeteg kritikát kapott azért, mert döntően légiósokra építi csapatát, és kevés angolnak ad lehetőséget, de a Ligakupában látott, mindössze 19 év átlagéletkorú gárdában öt hazai játékos is a kezdőcsapat tagja volt.

Az Arsenal „kölykei” közül elsősorban Jack Wilshere-re várhat fényes karrier: a szakemberek által az ágyúslegenda Liam Bradyhez hasonlított középpályás már a bukmékerek figyelmét is felkeltette. A bukik elkezdtek fogadásokat ajánlani arra, hogy az ifjú Wilshere 18. születésnapja előtt bemutatkozik-e a nagyválogatottban.

„Ha elég időt kapok, angol válogatott játékosokat nevelek ki. A srácok előtt nagy jövő áll. Gavin Hoyte fantasztikusan játszott a Wigan ellen, Kieran Gibbs, Mark Randall, Jack Wilshere, Jay Simpson mindannyian klasszisok lehetnek. A kispadon is fiatal hazai játékosok ültek, és nyolc-kilenc srácnak a válogatottban is jövője lehet” – nyilatkozta a Wigan elleni siker után Wenger.

A Wigant valósággal megalázó ágyúsoknál Jay Simpson volt a meccs egyik hőse: a csatár Arsenal-drukkerként nőtt fel, bálványa Ian Wright volt. A remek képességű ifjú biztos benne, hogy csapattársaival együtt sikeres lehet az Arsenalnál – és a válogatottban is.

„Több angol fiatal is a nagycsapat ajtaján kopogtat, és biztos, hogy még több is jön. A nemzetiség nem számít. Ha jó vagy, lehetőséget kapsz” – mondta Simpson.

Hogy a fiatalok érettek-e az élvonal gyilkos tempójára? Wenger szerint még nem feltétlenül.

„Nagyon csábító az ötlet, hogy bedobjam őket a mély vízbe, de lehet, hogy még túl sok nekik a nyomás” – mondta.

Persze Simpsonnak erre is volt replikája.

„Elbírnánk a nyomást, nem lenne probléma. Jól szerepelnénk mi is” – mondta.

A Wigan-meccs mindenesetre erős érv a fiatal csatár (és társai) mellett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik