Arsene Wenger annyit költhet, amennyit akar, de nincsen kire

Vágólapra másolva!
2008.08.29. 18:09
Az Arsenal menedzserének rendelkezésére áll a pénz arra, hogy új játékosokkal erősítse meg csapatát az átigazolási piac zárása előtt. A problémát tehát nem az anyagiak jelentik, hanem az, hogy a francia szakember még nem találta meg azokat a labdarúgókat, akiket érdemes lenne szerződtetnie.
Gondban Arsene Wenger: egyelőre nem találja a megfelelő erősítést
Fotó: MTI / EPA
Gondban Arsene Wenger: egyelőre nem találja a megfelelő erősítést
Gondban Arsene Wenger: egyelőre nem találja a megfelelő erősítést
Fotó: MTI / EPA
Gondban Arsene Wenger: egyelőre nem találja a megfelelő erősítést
„Ha Wenger azt mondaná, tetszik neki egy játékos, és 30 millió font az ára, akkor igen lenne a válasz arra a kérdésre, hogy megveheti-e” –nyilatkozta az Arsenal igazgatótanácsának tagja, Danny Fiszman.

„Nem a mi tisztünk eldönteni azt, hogy Wenger kire költi a pénzt, és soha nem is fogunk ebbe beleszólni” –folytatta a londoni „ágyúsok” igazgatója a BBC-nek adott interjúját.

A nyár folyamán távozott az Arsenaltól a francia Mathieu Flamini, a fehérorosz Alexander Hleb, és a brazil Gilberto Silva is, ugyanakkor az érkezők között csak két tapasztalt labdarúgót találunk.

Az londoniak három éve nem nyertek semmilyen trófeát, és a szurkolók arra számítottak, hogy a francia menedzser idén nyáron nagy nevekkel erősíti meg a csapat keretét. Eddig azonban csak Samir Nasri és Mikael Silvestre érkezett. Nasriért 12 millió fontot fizettek a londoniak a Marseille-nek, Silvestre pedig a nagy rivális Manchester Unitedtől érkezett, ebben az esetben az átigazolási díj nagyságát nem hozták nyilvánosságra (de minden bizonnyal 1 millió font alatt lehetett).

„Ha Wenger megtalálja a megfelelő játékost, akkor megveheti, de egyelőre nem találta meg” –hívta fel a figyelmet Fiszman a problémára. „Ha nagy nevet igazolnánk, akkor idő kellene, amíg az adott játékos beletanulna az Arsenal stílusába, és ezáltal fiatal játékosok szorulnának ki a csapatból.”

A londoniak francia menedzsere pedig előszeretettel ad lehetőséget a fiataloknak. Wenger korábban elárulta, hogy a csapat új otthona, a Emirates Stadion építése közben kötelezte el magát ezen játékospolitika mellett.

„Amikor az Emirates építése mellett döntöttünk, előre kellett látnom a pénzügyi megszorításokat, amiket az építkezés okozott. Ezért is támaszkodtam a fiatalokra” –mondta Wenger az Independent című újságnak.

„És persze úgy gondoltam, érdekes kísérlet lesz látni, ahogy ilyen tehetséges, a klub iránt elkötelezett fiatal játékosok közösen válnak érett labdarúgókká. Valamint ez volt a legjobb módja annak, hogy ezek a fiúk a klub részévé váljanak, elfogadják az értékeinket, és kialakítsunk egy sajátos stílust, amit ma az Arsenal játszik.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik