Nasri: „Az öltözőben többet hallani a franciát, mint az angolt”

Vágólapra másolva!
2008.08.28. 14:18
Profizmus és családias hangulat: Samir Nasri szerint ez a két dolog tökéletesen megfér egymással az Arsenalban. Az „ágyúsok” bajnokin góllal debütáló francia tehetsége a FIFA hivatalos oldalának adott hosszú interjút, melyben elmondta: saját függetlenségét is bizonyítani akarta átigazolásával.
Samir Nasri szerint az Arsenalnál minden adott a fejlődéséhez
Fotó: Action Images
Samir Nasri szerint az Arsenalnál minden adott a fejlődéséhez
Samir Nasri szerint az Arsenalnál minden adott a fejlődéséhez
Fotó: Action Images
Samir Nasri szerint az Arsenalnál minden adott a fejlődéséhez

Győztes góllal kezdeni bajnokin az új csapat színeiben: ez minden játékosnak vágya. Samir Nasri remekül debütált az Arsenalban, ahol elmondása szerint szinte hazai környezetbe került. Hogy miért?

„Nincs honvágyam egyáltalán, hisz nem az ismeretlenbe ugrottam fejest. Az öltözőben többet lehet hallani a franciát, mint az angolt, ez is sokat segített abban, hogy otthon érezzem magam. Még csak 21 éves vagyok, és nincs nemzetközi rutinom, így aztán az Arsenal tökéletes hely a beilleszkedésre” – nyilatkozta.

A marseille-i nevelésű támadó középpályás azzal is tisztában van, hogy a beilleszkedés még így sem biztos, hogy zökkenőmentes lesz – erre Arsene Wenger külön felhívta a figyelmét.

„Jól kezdtem, de nem garantálhatok minden meccsre egy gólt. A főnök figyelmeztetett, hogy általában fél év, míg sikerül egy külföldi játékosnak beilleszkednie Angliában, felhívta a figyelmem Robert Pires és Emmanuel Petit példájára. Igazság szerint nehezebb váltásra számítottam.”

„A játék persze más. Sokkal több a test-test elleni harc, nagyon gyorsak a meccsek. Az Arsenal rövid passzos, sokmozgásos játéka nagyon fekszik nekem, az edzések hasonlóak a francia válogatottéhoz. Igazából a tréningeken értettem meg, mitől ennyire folyamatos, gördülékeny az Arsenal focija. A Marseille-nél elég nehéz szezonom volt az elmúlt idényben, ráadásul a saját fejlődésem érdekében éreztem, hogy el kell igazolnom. 12 éves korom óta az OM játékosa voltam, átéltem remek dolgokat és kríziseket, eljött az idő, hogy függetlenedjek” – mesélt a váltásról Nasri.

A Wenger által is Robert Pireshez hasonlított Nasri szó nélkül elfogadná a világ- és Európa-bajnok középpályás karrierjét, és reméli, az Arsenal sok honfitársához hasonlóan neki is sikert hoz.

„Ha ma azt mondanák, hogy olyan karrierem lehet, mint Piresnek, egyből elfogadnám. Hasonló a játékfelfogásunk is. Itt minden adott a sikerekhez, teljes a profizmus. Mikor megérkeztem, kaptam egy mobiltelefont, amiben minden fontos szám benne volt. A nap bármely órájában várják a kéréseimet. A tréningeken személyre szabott edzésterveink vannak, ez még a Marseille-hez képest is egy másik szint. Szerencsére a profizmus ellenére sem egy arctalan gyár a klub: az Arsenal egyben egy család is” – adott a klubéletbe némi betekintést Nasri.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik