Hiába a bentmaradás Paul Jewell otthagyja a Wigan Athleticet

Vágólapra másolva!
2007.05.14. 14:22
Nagyon nehéz szezonon van túl a Wigan Athletic együttese, a két évvel ezelőtt feljutott gárda most éppencsak megmenekült a kieséstől. Paul Jewell menedzser a harmadik évet már nem várja meg, lemondott posztjáról.
A Sheffield United-Wigan mérkőzés (miután a West Ham United meglepetésre 1-0-ra győzött az Old Traffordon) ki-ki összecsapás lett, és ebből a vendégcsapat jött ki jobban: 2-1-es sikerével biztosította bentmaradását, a „pengéket” pedig a másodosztályba taszította.

Dave Whelan elnök már korábban bizalmáról biztosította a szakembert, és élete végéig szóló szerződést ajánlott fel neki – azzal a kikötéssel, hogy amennyiben egy nagycsapat szeretné őt elvinni, akkor elengedi.

A 2001 júniusa után hivatalban lévő edző azonban nem marad élete végéig a klubnál, hiszen nem egész 24 órával a bentmaradást jelentő meccs után lemondott.

Jewell hat sikeres évet töltött a csapatnál, ennek csúcspontja az volt, amikor az együttes 2005-ben feljutott a Premier League-be – történelme során először.

Az első élvonalbeli évben is remekül megállták a helyüket, a tizedik helyet szerezték meg, de az ő esetükben is igaz lett az az állítás, hogy egy újonccsapatnak mindig a második év a legnehezebb.

Jewell utódját egyelőre nem nevezték meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik