A korai Deco-gól eldöntötte a Wigan Athletic elleni meccset

Vágólapra másolva!
2008.08.24. 16:41
A 3. percben szerzett Deco-góllal nyert 1–0-ra a Chelsea a Wigan Athletic otthonában az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának (Premier League) 2. fordulójában. A londoniak két meccs után százszázalékosak.
Deco (sötétben) találata döntött
Fotó: Reuters
Deco (sötétben) találata döntött
Deco (sötétben) találata döntött
Fotó: Reuters
Deco (sötétben) találata döntött

Az első fordulóban gólfesztivált rendezett, a másodikban megelégedett egy minimális különbségű győzelemmel a Chelsea. A mindent eldöntő találatot Luiz Felipe Scolari nagy kedvence, a portugál válogatott Deco szerezte.

A Porto és az FC Barcelona egykori játékosa viszonylag hamar talált be. Deco már a 3. percben betekerte a labdát a Wigan kapujába – szabadrúgásból, mintegy 22 méterről. Az egy (bomba)gól pedig kitartott a meccs végéig.

A találkozón egyébként jól játszott a Wigan, amely annak ellenére, hogy a meccs korai szakaszában hátrányba került, nem adta föl a küzdelmet. A Chelsea azonban okosan futballozott, semmit sem kockáztatott.

Rögtön a gól után volt lehetősége Wilson Palaciosnak és Amr Zakinak is, de egyik játékosnak sem sikerült bevennie Petr Cech kapuját.

A „Buldózer” becenévre hallgató egyiptomi csatár a 26. percben is közel került az egyenlítéshez. Cech azonban ekkor is hárított, mint ahogy a mérkőzés összes kapura tartó Wigan-lövésénél is.

A Chelsea a folytatásban is alig ment előre, a hazai csapat ennek ellenére csak nem tudta megszerezni a hőn áhított egyenlítő találatot.

Csordogált tehát tovább a meccs, fölényben játszott a Wigan. Olivier Kapo remekül lőtt a 88. percben, a „kékek” kapusa azonban a mérkőzés bravúrját bemutatva ismét védett.

A Chelsea végül a meccs elején lőtt góljával, minimális energia befektetéssel elhozta a három pontot a Wigan otthonából, és két forduló után hat ponttal, még gólt sem kapva áll a bajnokságban.

PREMIER LEAGUE

2. FORDULÓ
Wigan–Chelsea 0–1 (Deco 3.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik