Wenger optimista, pedig még nyeretlen Mourinho ellen

Vágólapra másolva!
2006.12.10. 13:19
Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője rendkívül optimistán várja a Chelsea elleni, 17 órakor kezdődő bajnoki futball-rangadót, s egyáltalán nem aggasztja, hogy pocsék mérleggel rendelkezik kollégájával, Jose Mourinhóval szemben. A BBC legfrissebb hírei szerint az Ágyúsoknál hátbántalmak miatt nem lép pályára Thierry Henry, s eltiltás és sérülés miatt Kolo Toure és William Gallas is kihagyja az idegenbeli derbit.
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Arsene Wenger

„Nem érdekel, hogy még nyeretlen vagyok Mourinho ellen – mondta a francia tréner, majd hozzátette: Biztos vagyok abban, hogy ma különleges dolgot viszünk véghez. Egy ideje bizonytalanság lengte körül a csapatomat: a Bajnokok Ligájában szerdáig nem volt biztos a továbbjutásunk. S a bajnokságban is volt egy-két csalódást keltő eredményünk. De a szezon kezdete óta észrevehető, hogy a nagy mérkőzéseken a csapatom mindig bizonyítja kiváló jellemét, ezért vagyok most is magabiztos.”

A francia szakember által említett rangadókon az Ágyúsok kapott gól nélkül diadalmaskodtak. Idegenben verték 1-0-ra a Premier League-ben azóta veretlen listavezető Manchester Unitedet, s egyformán 3-0-ra „intézték” el a tavalyi BL-győztes Liverpool FC-t, valamint a szintén londoni Tottenham Hotspurt.

Arsene Wenger úgy véli, hogy a szezon elején tapasztalt bizonytalanság egyik oka a Chelsea-hez szerződött Ashley Cole elvesztése volt, de állítja, mostanra megtalálta a megfelelő utódot.

„Gael Clichy jelenti a válaszunkat Cole elvesztésére, száz százalékos megoldást jelent a személye. Ashley távozásakor már tudtuk, hogy Gael lesz az utód, de a szezon elején még sérült volt. De most már nem, s elmondhatjuk, elképesztő teljesítményt nyújt a hosszabb kihagyás után. Nagy kihívást jelent számára, hogy éppen példaképéhez mérik produkcióját. Ő mondta annak idején, hogy Ashley a példaképe. Clichy olyan jó játékos lehet, mint Ashley, aki mostanában nagyszerűen futballozik, de ez egyáltalán nem lep meg. Amikor távozott tőlünk, akkor egy tapasztalt, huszonöt éves labdarúgót veszítettünk el. Mindenki tudja, hogy éppen ez az ideális életkora egy játékosnak” – dicsérte egykori és jelenlegi játékosát Wenger.

Érdekesség, hogy a bajnoki múlt alapján az Arsenal előrébb jár a Chelsea-nél, hiszen összesen 57 alkalommal nyert, s csak 39-szer veszített. A Premier League-ben 14-5 az állás az Ágyúsok javára, a Kékek otthonában pedig 5-4-re vezetnek a mai vendégek. A PL-ben legutóbb 2004. február 21-én diadalmaskodott a Wenger-gárda, éppen a Stamford Bridge-en.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik