S. T. J. 2022.06.13 22:57 Frissítve: 2022.06.13 23:07

Jön Hárai Balázs 16. világversenye; exkluzív interjú Thomas Doll-lal

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Az idei vizes vb már a tizenhatodik világversenye lesz a vízilabda-válogatottban Hárai Balázsnak, a Genesys OSC Újbuda világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes centerének tehát van összehasonlítási alapja, s joggal mondhatja, hogy ilyen rövid felkészülésük még nem volt. Szerinte amúgy a nagyon hosszú és a nagyon rövid között félúton van valahol az ideális ráhangolás. Hárai lapunknak azt mondta, örül, hogy a vb-n várhatóan tele lesz a lelátó, s mindenki nekik szurkol majd, ez ugyanis nagyon jó érzés. Nagyszerű emlék számára a 2017-ben a Margitszigeten játszott a világbajnokság, s azt reméli, újra átélheti az akkori élményeket, egyetlen apró különbséggel a végén...

A Persija Jakarta futballcsapatának vezetőedzője lett Thomas Doll. A korábbi 18-szoros német válogatott futballista, aki 2013 és 2018 között öt esztendőn át vezetőedzőként irányította a Ferencvárost, a lapunknak adott exkluzív interjújában elmondta, kezdi megszokni és megszeretni, hogy Indonéziában egészen más a napirend, mint volt Európában. Doll viszonylag korán nyugovóra tér, hiszen reggel nyolckor, legkésőbb fél kilenckor már edzést vezényel. A forróság miatt nincs is más választása, ilyenkor kell tréningezniük. Később a páratartalom és a tűző nap miatt ez gyakorlatilag képtelenség lenne. A szerződése kétezerhuszonöt nyaráig szól, s két-három éven belül szeretne az aranyért harcolni.

A Kecskemét elleni, döntőbe jutást érő győzelem után Andonisz Konsztandinidesz még beszélgetett a stábtagokkal és a játékosokkal, aztán hazament, és kosárlabdát nézett, előbb a török férfidöntő Efes–Fenerbahce összecsapását, majd az olasz finálé negyedik felvonását, a Milano–Kinder Bologna találkozót. A 2019 után újra döntőt játszó Egis Körmend ciprusi vezetőedzője a Nemzeti Sportnak elmondta, 23.2 esztendővel a Körmendé a legalacsonyabb átlagéletkorú csapat az NB I-ben, amely csak a hatodik legnagyobb költségvetésű klub az élvonalban.  A finálénak szerinte is a Falco a favoritja, de a szakember emlékeztetett, hogy ő maga szinte mindig kisebb költségvetésű egyesületeknél dolgozott, mégis sokszor ért el jó eredményt – ez lesz a hetedik bajnoki döntője, s négy aranya már van.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.07.24 00:22:16

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Laky Károly már játékosként is edzősködött (tanítványainál többet senki sem lábtempózott), a háború után pedig ő volt maga a BVSC. Nem túlzás, hiszen egyidőben elnöke is volt a klubnak.

2022.07.18 22:38:19

Vízilabda MALONYAI PÉTER     

NS-VÉLEMÉNY. A hetedik helyet nem lehet kirúgni.

 

2022.07.11 23:04:05

Vízilabda N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL.A küzdelem, a tartás valami felé, az „út” a lényeg tehát, amiről a ma ötven éve született pólós klasszis, Benedek Tibor is hangsúllyal szólt több alkalommal, amikor a talpra állás újra meg újra reánk szabott föladatáról beszélt.

2022.07.10 21:22:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A lelkiismeret-furdalást nem lehet parancsra előhívni, már csak azért sem, mert lélek kell hozzá. Ugyanakkor a tudomány szerint, aki képtelen rá, antiszociális személyiségzavarral diagnosztizálható. Ilyen messzire azért nem mennék pólósaink esetében, az viszont biztos, hogy a valós önismeret nem árt. És mielőtt félreértenének, nem gondolok én önmarcangolásra, csak némi őszinteségre – önmagukkal.