Férfi vízi BL: a Fradi tíz gólt dobott a Bresciának, kikapott az OSC

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.12. 21:34
A Ferencváros 10–6-ra legyőzte a Bresciát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, míg az OSC Újbuda gólokban gazdag meccsen kapott ki 11–9-re a Novi Beogradtól.
Potyogtak a gólok a Komjádi uszodában, simán verte a Bresciát a Fradi (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Potyogtak a gólok a Komjádi uszodában, simán verte a Bresciát a Fradi (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Vélhetően az idény eddigi legjobb produkcióját nyújtotta a Bajnokok Ligájában a bajnoki döntőre készülő Ferencváros, amely egy 3–0-ra megnyert első negyeddel kezdett a csoportot vezető Brescia ellen. A nagyszünetig megőrizte előnyét a zöld-fehér együttes, majd újabb két góllal távolodott az olaszoktól. Az utolsó játékrészben egy gólt lefaragott hátrányából a Brescia, de ez már nem osztott, nem szorzott – magabiztos győzelemmel gyakorolt a bajnoki finálé első felvonására az FTC.

Az ob I-es döntő másik résztvevője, az OSC nem lehetett büszke a védelmére, miután hat gólt kapott szerb riválisától az első negyedben, s erre csak néggyel tudott válaszolni. A csoport második helyén álló belgrádi együttes végig vezetett Újbudán, de Varga Dániel csapata nem hagyta magát, egy adott ponton egy gól volt csak a hátrány – az egyenlítés ezzel együtt nem jött össze, az OSC pedig a tét nélküli BL-csata után az FTC elleni bajnoki döntőre készülhet.

Az utolsó helyezett OSC május 23-án hazai környezetben a Marseille, a Ferencváros szintén vendéglátóként a Sabadell ellen zárja a BL-csoportkört.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
13. FORDULÓ
Genesys OSC Újbuda–Novi Beograd (szerb) 9–11
(4–6, 2–2, 2–1, 1–2)
Budapest, Nyéki uszoda, 300 néző
OSC:
Lévai – Angyal, Aranyi M., Várnai 1, SALAMON F. 4, Csacsovszky E., Dala D., Tóth M., VIGVÁRI VINCE 2, Burián 2, Bundschuh, Hárai, BISZTRITSÁNYI (kapus). Edző: Varga Dániel
BEOGRAD: FERNÁNDEZ – SZ. RASOVICS 3, Susiasvili 1, GRANADOS 2, Vucsinics, D. Pijetlovics 1, Drasovics, Martinovics, Cetkovics 1, VLAHOPULOSZ 3, Szkumbakisz, V. Rasovics. Edző: Zsivko Gocics
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel: – Arra készültünk, hogy jó meccset játszunk a Novi Beograddal, ami szerintem sikerült is. Különösen az első félidőben elégedett voltam az irammal, a vereség ellenére nem panaszkodhatok a látottakra. Jó felkészülési lehetőség volt a találkozó a bajnoki döntő előtt.
Zsivko Gocics: – Nagyon fontos mérkőzés volt nekünk, hiszen azzal, hogy begyűjtöttük mindhárom pontot, a legrosszabb esetben is a második helyen végzünk a csoportban. Jól játszottunk, a meccs elejétől a végéig küzdöttünk, szervezett csapatot győztünk le idegenben.

FTC-Telekom Waterpolo–Brescia (olasz) 10–6 (3–0, 1–1, 4–2, 2–3)
Budapest, Komjádi uszoda, 2000 néző. Vezette: Margeta (szlovén), Ohme (német)
FTC: VOGEL SOMA – ARGIROPULOSZ 2, FEKETE G. 2, Varga Dénes 1, Német T. 1, Pohl, JANSIK SZ. 2. Csere: Molnár E., Merkulov, VIGVÁRI VENDEL 1, Ubovics 1, Damonte. Edző: Varga Zsolt
BRESCIA: TESANOVICS – Alesiani 1, Luongo, Dolce, Lazics, HARKOV 2, Renzuto. Csere: Ch. Presciutti, Gianazza 1, Vapenszki, Di Somma 1, Gitto 1. Edző: Alessandro Bovo
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 13/3. Gól – ötméteresből: 3/3, ill –. Kipontozódott: Gitto (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: – Nagyon jól védekeztünk, a mérkőzés elején elbizonytalanítottuk az ellenfelet. Utána arra hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy két lábbal álljanak a földön, és tartsák fent ezt a magas szintű koncentrációt a találkozó végéig. Ezt kell továbbvinnünk a folytatásra is, elégedett vagyok a látottakkal, nagyon büszke vagyok a csapatra.
Alessandro Bovo: – Az első két negyedben rengeteg problémánk volt támadásban, nem találtuk a ferencvárosi védekezés ellen a megfelelő felállást. Az olasz bajnokságban kisebb szünetünk volt, a bajnoki döntőre készültünk, nem erre a mérkőzésre. Nem örülök a vereségnek, de a mérkőzés második felében már mutattunk valamit a tudásunkból.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik