Faragó Tamás: 70!; Botka Endre: Nem rossz az iksz

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.04. 23:21
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Botka Endrét, a Ferencváros védőjét kérdeztük a Qarabag elleni azerbajdzsáni BL-selejtező után. A válogatott hátvéd elmondta, nem sokkal volt melegebb Bakiban, mint olykor nálunk idehaza, de valahogy nem volt oxigén a pályán. Levegőtlen volt a katlan. Ráadásul a stadionban bizonyos helyeken erős füst terjengett, ami valószínűleg nem jöhetett máshonnan, mint a stadion környékén felállított grillezőkből, s ez még rátett az amúgy is szennyezett levegőre, egészen durva körülmények között zajlott a találkozó.
Botka Endrét, a Ferencváros védőjét kérdeztük a Qarabag elleni azerbajdzsáni BL-selejtező után.
A válogatott hátvéd elmondta, nem sokkal volt melegebb Bakiban, mint olykor nálunk idehaza, de valahogy nem volt oxigén a pályán. Levegőtlen volt a katlan. Ráadásul a stadionban bizonyos helyeken erős füst terjengett, ami valószínűleg nem jöhetett máshonnan, mint a stadion környékén felállított grillezőkből, s ez még rátett az amúgy is szennyezett levegőre, egészen durva körülmények között zajlott a találkozó.

Schäfer András, az Union Berlin 23 éves, 20-szoros magyar válogatott középpályása nemcsak a hétvégén rajtoló Bundesliga-idényre készült fel, lelkesen tanulja a német nyelvet is. Noha az iskolában tanult egy évig németül, abból nem sok mindenre emlékszik, ezért Berlinbe érkezve újra nekiveselkedett, már csak azért is, mert szeretné minél hamarabb tökéletesen megértetni magát a társakkal. Ami a helyzetét illeti: kilencen vannak három helyre, mégsem idegeskedik, pozitívan gondolkodik. A nyitányon a városi rivális Herthával mérkőznek meg.

Sportkrém mellékletünk e heti vendége Korhut Mihály. A válogatott védő háromszoros magyar bajnok, háromszoros kupagyőztes, nyert idehaza Ligakupát és Szuperkupát, s nem mellékesen Izraelben is kétszeres bajnok és Szuperkupa-győztes. A közelmúltban búcsút intett a Lokinak, a klub a lejátszott mérkőzéseire utalva 281-es számmal ellátott mezzel ajándékozta meg saját nevelésű játékosát. De a labdarúgástól még nem búcsúzik, a város másik csapatában, a DEAC-ban szeretne sikereket elérni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik