Úszás: Bujdosó a korosztályos Európa-ranglista élére ugrott

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 16:11
Címkék
Remekül szerepelt a Kaposváron rendezett rövid pályás felnőtt ob-n a Vasas két 17 éves úszója, Bujdosó Zsombor és Cserfalvi Olaf. Edzőjük, Lőrinczi György a jövő évi korosztályos világversenyekre készíti fel őket, amelyeken érmet vár tőlük.

Már az idei ifjúsági Európa-bajnokságon is – „kis ifiként” – helyt álltak a Vasas úszói, Bujdosó Zsombor 400 m vegyesen a döntőbe került, s végül a pontszerző hatodik helyen csapott célba. Ám nem titok, hogy Cserfalvi Olaffal (17) és Gyurinovics Lilivel (16) együtt inkább a 2022-es bukaresti utánpótlás-kontinensviadalon, majd pedig a kazanyi vb-n szeretnének nagyot alkotni.Bujdosó Zsombor 400 m vegyesen a döntőbe került, s végül a pontszerző hatodik helyen csapott célba. Ám nem titok, hogy Cserfalvi Olaffal (17) és Gyurinovics Lilivel (16) együtt inkább a 2022-es bukaresti utánpótlás-kontinensviadalon, majd pedig a kazanyi vb-n szeretnének nagyot alkotni.

Legutóbb a kaposvári rövid pályás ob-n úsztak a fiatalok a felkészülés egyik állomásaként, erről edzőjük, Lőrinczi György beszélt az Utánpótlássportnak, aki az erőnléti munkáért felelősBodó Kittivel közösen készíti fel a versenyzőit.

„Van jelentősége a rövid pályás ob-nak, már csak a bajnoki pontok miatt is, de az igazán nagy durranást az év végi, győri cikluszáró versenyre tervezzük, akkor már ötven méteres medencében. Azonban így is jó visszajelzéseket kaptunk, Zsombor már most biztos Eb-résztvevőnek tekinthető, Olaf és Lili pedig decemberben úszhatja meg a szinteket, ami azért lenne fontos, hogy fél évig csak a felkészülésre kelljen koncentrálnunk, és júliusra hegyezzük ki a csúcsformát.”

Balról: Gyurinovics Lili, Bodó Kitti, Lőrinczi Győrgy, Cserfalvi Olaf és Bujdosó Zsombor Fotó: Bodrogi Tamás
Balról: Gyurinovics Lili, Bodó Kitti, Lőrinczi Győrgy, Cserfalvi Olaf és Bujdosó Zsombor Fotó: Bodrogi Tamás

Balról: Gyurinovics Lili, Bodó Kitti, Lőrinczi Győrgy, Cserfalvi Olaf és Bujdosó Zsombor  •  Forrás:Utánpótlássport

Kétszáz pillangón Cserfalvi négy másodpercet javított az év eleji eredményéhez képest, Bujdosó pedig átvette a vezetést a 400 m vegyes korosztályos (2004-es és utána születettek) Európa-ranglistáján.

„Zsombort tökéletes katonaként tudnám jellemezni, kiemelkedő a hozzáállása, nagyon tudatosan éli a mindennapjait. Azért is vagyok nagyon büszke a fiúkra, hogy már most tényezőnek számítanak a felnőttmezőnyben, mert nekik ebben a korban még sokkal nehezebb a dolguk, mint a lányoknak. Ha minden jól alakul, úgy érzem, jövőre már tényleg berúghatják az ajtót.”

És persze megkérdeztük, hogy „ha minden jól alakul”, mire számíthatunk tőlük a jövő évi ifjúsági Eb-n és vb-n.

„Határozott céljaink vannak. Egyéni éremmel, lehetőleg arannyal szeretnénk hazatérni Bukarestből, mindkét fiúban nagyon bízom ebből a szempontból. A világbajnokságon pedig az első hatba kerülés lehet a minimum cél, és természetesen ott is megcéloznánk a dobogót.”

Lőrinczi csoportja egyébként hétfőtől kezdve két hétig Hódmezővásárhelyen edzőtáborozik, a tréner elmondása szerint minden igényt kielégítő körülmények között. Most, az év végéhez közeledve rátesznek még egy lapáttal, és erős eredményekre készülnek a decemberi, győri viadalon.

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik