N. D. utanpotlassport.hu 2023.09.24 19:16 Frissítve: 2023.09.24 19:20

Triatlon: érem nélkül, de az élmezőnyben az U23-as vb-n

Két magyar fiatal is a legjobb tízben fejezte be a versenyzést az U23-as triatlon-világbajnokságon.

Az idei utolsó utánpótlás-világversenyt rendezték meg triatlonban a hét végén: a felnőttek, vagyis az elitkategória világbajnoki sorozatának a döntőjét a spanyolországi Pontevedrában tartották, a programba pedig bekerült az U23-asok 2023-as célversenye, a vb is, amelyen hat magyar fiatalnak szurkolhattunk.

Először a férfiakon volt a sor, hogy összemérjék a tudásukat: szombat délután hatvanfős mezőny rajtolt el, benne a tavalyi kiírás alkalmával ezüstérmet szerző Kiss Gergellyel, illetve Dobi Gergővel, Dévay Zsomborral és Sinkó-Uribe Ábellel. A kategóriában ismét a Tiszaújvárosi Triatlon Klub indulója érte el a legjobb magyar eredményt, tizedik lett, de a többiek sem sokkal utána értek át a célvonalon. Dobi huszadikként, Dévay huszonkilencedikként, Sinkó-Uribe pedig harmincadikként fejezte be a versenyt, így mindannyian a mezőny első felében zártak.

Az U23-as női versenyre vasárnap délutánig kellett várni, de megérte: Horváth Karolina a küldöttségünk legjobb helyezését szállítva nyolcadik lett, Holánszky Laura pedig negyvenedikként ért célba.

Dévay László, az U23-as csapat vezetője az esemény előtt úgy fogalmazott, nem állítanak óriási elvárásokat a fiatalokkal szemben; a legfontosabb, hogy próbálják meg a tudásuk legjavát nyújtani.

„Karolina hatalmasat ment, egészen jó úszást követően vele együtt nagyjából huszonöt fős boly szakadt el, messze az őket követőktől. Jól takarékoskodott az erejével, taktikusan versenyzett, a negyven kilométernyi biciklizés után pedig gyönyörű mozgással futotta végig az utolsó harmadot. Hatalmas eredmény ez tőle. Már korábban is látszódott rajta, hogy benne van a jó eredmény, de sosem tudott ennyire kiegyensúlyozottan teljesíteni, mint ezen a vb-n – mondta a legjobb magyarról a verseny után Dévay. – Laura is ügyes volt, az úszás során szintén az első bollyal ment, ám a kerékpáros szakaszon sajnos nem bírta tartani ezt a pozíciót. Ettől függetlenül szépen helytállt.”

A szakember a férfiszakág magyar indulóit sem hagyta ki az értékelőjéből.

„Nagy kihívást jelentett az úszás, a folyóban folyamatosan váltakozott a sodrás szöge, ennek ellenére Zsombor kivételével mindhárom magyar fiú az élbolyban haladt, majd Ábel is lemorzsolódott. Dobi Gergő a végére elfáradt, Kiss Geri viszont egész jót futott, így bebiztosította a top tízes helyezését.

Összességében ez rendkívül jó eredmény; a magyar csapat ebben a korosztályban is bizonyította, hogy lehet rá számítani. Ezúton is köszönöm az edzők munkáját, látszik, hogy ebben a sportágban is minőségi felkészítés zajlik Magyarországon.

(Kiemelt képünkön: Horváth Karolina Forrás: World Triathlon)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.11.26 16:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A vegyes váltó és a női egyéni után Gáll András révén férfi egyéniben is magyar győzelem született a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa Európa-bajnokságon.

2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.