Torna: Závory Szilárd a hazai és a nemzetközi porondon is bizonyít

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.14. 20:48
Címkék
A KSI 16 éves tornásza, Závory Szilárd ahol elindul az elmúlt időszakban, ott remek formában versenyez. Előbb a cottbusi nívós mezőnyben a második lett egyéni összetettben, illetve két aranyérmet nyert a szerenkénti döntőkben. Majd az ifjúsági ob-n szintén a második helyen végzett az összetettben, valamint három elsőséget gyűjtött be utána a szerenkénti finálékban.

A hazai tornászsport egyik legnagyobb ígéreteként tartják számonZávory Szilárdot, ami nem véletlen, hiszen a KSI 16 éves versenyzője folyamatosan hozza a jobbnál jobb eredményeket az itthoni, illetve a nemzetközi viadalokon is. A csapatban ifjúsági Eb-bronzérmes fiatal ráadásul további két évig még ifi korúnak számít, így bőven lesz még lehetősége a további fejlődésre.Závory Szilárdot, ami nem véletlen, hiszen a KSI 16 éves versenyzője folyamatosan hozza a jobbnál jobb eredményeket az itthoni, illetve a nemzetközi viadalokon is. A csapatban ifjúsági Eb-bronzérmes fiatal ráadásul további két évig még ifi korúnak számít, így bőven lesz még lehetősége a további fejlődésre.

„A cottbusi nemzetközi versennyel nyitottuk az őszt, amely kifejezetten jól sikerült nekem.Csak egyet rontottama gyakorlataimban, de azonkívül sikerült mindent megcsinálnom, és az ottani egyéni összetett pontszámommal abszolút elégedett vagyok. Majd jött az ifi ob, amely leginkább felkészülést szolgálta a további nemzetközi versenyekre. Egy újabb állomás volt, hogy a meglévő gyakorlataimat bebiztosítsam. Ezúttal több hiba, három is becsúszott, így elmaradtam a cottbusi teljesítményemtől, de összességében nem voltam igazán csalódott emiatt.Annak örülök, hogy Németországban kijött az az összpontszám, ami bennem van– számomra az a verseny volt a fontosabb a kettő közül. Azonban az országos bajnokságonaz egyéni összetett után a szerenkénti döntőkben sikerült úgymond javítanom, és a három aranyérem azért jelezte, hogy jó formában vagyok"– nyilatkozta Závory azUtánpótlássportnak.

A cottbusi versenyen Závory 77.800-al egyéni legjobbat ért el. Ezt követően nyújtón és ugrásban sem talált legyőzőre. Egy héttel később at ifjúsági országos bajnokságon három egész ponttal elmaradt az egy héttel korábbitól, 74.700-es pontszámmal végzett Molnár Botond mögött. Majd a szerenkénti döntőkben három-három aranyat gyűjtöttek be mindketten.

Závory Szilárd háromszor állhatott a dobogó tetején az ifi ob-n Forrás: KSI Torna Szakosztály
Závory Szilárd háromszor állhatott a dobogó tetején az ifi ob-n Forrás: KSI Torna Szakosztály

Závory Szilárd háromszor (talaj, gyűrű és nyújtó) állhatott a dobogó tetején az ifi ob-n  •  Forrás: KSI Torna Szakosztály

„Nyilvánvalóan van köztünk rivalizálás Botonddal, hiszen a versenyeken ellenfelek vagyunk, viszont azonkívül barátként tekintünk a másikra. Egyébként pedig erről szól a sport, mindenki jobb akar lenni a vetélytársánál. Folyamatosan a jobb gyakorlatokra, a jobb pontszámokra sarkalljuk egymást."

A 2021-re tervezett fő versenyt, a kínai Gymnasiadét– az elmúlt évhez hasonlóan ismét– elhalasztották. Viszont enélkül is rangos nemzetközi események várnak még Závory Szilárdra és a többi magyar fiatal tornászra.

„A talaj és az ugrás eddig is az erősebb szereim közé tartoztak, de az elmúlt időszakban a nyújtó is egész jól megy. A cottbusi és az ob-n bemutatott gyakorlatommal is elégedett vagyok. A közeljövőben a korlátra és a lóra szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni, mivel mostanában ezek mennek a leggyengébben– fogalmazott Szilárd. –Az idei évben még két komoly nemzetközi verseny rám, amelyeken mindenképpen jól szeretnék teljesíteni. Előbb novemberben elején részt veszünk a libereci ORV-n, majd a linzi Future Cuppal zárjuk az évet."

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik