H. B. utanpotlassport.hu 2021.04.30 08:58 Frissítve: 2021.04.30 09:40

Torna: Zámbori Zala a hat ob-érem után ujjsérülést szenvedett

Az FTC színeiben versenyző Zámbori Zala hat érmet nyert a közelmúltban a kadét tornászok szerenkénti országos bajnokságán. Ám a talajon és a gyűrűn is aranyérmet szerző 15 éves tehetség nem sokáig örülhetett a sikereknek, mivel időközben komoly sérülést szenvedett.

Az április közepén rendezett kadét szerenkénti országos bajnokságon az FTC-Telekom szakosztályának 15 éves tornásza, Zámbori Zala szerepelt a legjobban. A fiatal mind a hat szeren érmet nyert, közülük talajon és gyűrűn az első helyen zárt. Emellett lólengésben második lett, míg ugrásban, korláton és nyújtón bronzérmet akasztottak a nyakába. Az éremhalmozó tehetséget kérdeztük a kiemelkedő teljesítménye kapcsán.

„Összességében az eredménnyel meg vagyok elégedve, ha a helyezéseket nézzük, viszont ha sorra veszem az egyes szereken mutatott gyakorlataimat, szinte mindenütt maradt benne kisebb-nagyobb rontás, ami miatt azért hiányérzetem volt a verseny után. – fogalmazott Zámbori. – Úgy érzem, főleg korláton és nyújtón sok maradt bennem, ott nagyobb hibák is becsúsztak. Korláton az enyém volt a legnehezebb gyakorlatsor, amelyet ha sikerült volna ideálisan végrehajtani, meg lehetett volna az első hely is, ám elrontottam sajnos. Nyújtón pedig – nincs mit szépíteni – egyszerűen leestem egy viszonylag egyszerű elemből. Nagyon dühös voltam magamra akkor, de szerencsére a gyakorlat többi részét sikerült rontás nélkül megcsinálni, így a harmadik helyre az is elegendőnek bizonyult.”

Fotó: Susán Viktória

Zámbori Zala (15) mindenképpen ott szeretne lenni a kínai Gymnasiádén  •  Fotó: Susán Viktória

A kadétok között elsőéves Zala ugyanakkor nem sokáig örülhetett sikereinek, mivel a versenyt követő edzések egyikén sérülést szenvedett.

„A múlt héten a bal hüvelykujjam eltörött sajnos az egyik edzésen. Éppen lovon gyakoroltunk egy új elemet, ráadásul pont azon a héten sikerült először végrehajtanom hibamentesen az új mozdulatsort. A következő alkalommal pedig, amikor újra próbálkoztam volna vele, belesérültem. A vizsgálatok után kiderült, hogy meg is kell műteni, mert a gipsz önmagában nem lesz elegendő a megfelelő felépüléshez. A műtétre pénteken kerül sor, ezt követően két-három hétre rá fokozatosan elkezdhetem terhelni a kezemet.”

A zöld-fehérek reménységének a sérülés miatt a tavaszi idény legfontosabb viadalától is távol kell maradnia.

„Sajnos a sérülés miatt ki kell hagynom majd az év első felének főversenyét, a május 22-23-án rendezendő Budapest-kupát. A tervek szerint majd csak június közepén tudok újra százszázalékos intenzitással edzeni, remélhetőleg semmi komplikáció nem lesz addig. Egyébként is az év legfontosabb versenye számomra az októberi, kínai Gymnasiádé. Az a cél lebeg a szemem előtt most már egyértelműen, hogy az ötfős utazó keretbe mindenképpen beverekedjem magam."

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.