H. B. utanpotlassport.hu 2021.08.06 19:32 Frissítve: 2021.08.11 11:05

Torna: Peresztegi Nóra nagyot alkotna az utolsó ifiévében

A Postás SE 15 éves tornásza, Peresztegi Nóra folyamatosan javuló formát mutatott az év első felében, amelynek eredményeként a májusi ifjúsági ob-n három bronzérmet szerzett, majd a genti nemzetközi versenyen második helyen végzett gerendán; vele beszélgettünk az őszi céljairól, illetve értékelte nekünk az idei teljesítményét.

Ami a versenyzést illeti, a fiatal tornász, Peresztegi Nóra remekül fejezte be az év első felét, ugyanis június végén Belgiumban lezajlott nemzetközi viadalon meglepetésre ezüstérmes lett a juniorok között gerenda döntőjében, továbbá a tavaszi hazai versenyeken is biztató formát mutatott. A Postás SE tehetsége szerint a közelmúltbeli sikerek elsősorban az őt felkészítő, kiváló szakmai stábnak köszönhetők.

„Minden nap fantasztikus edzőkkel dolgozomm együtt, Draskóczy Imrétől (szerk: női szövetségi kapitány, Postás SE szakosztályvezetője) és az MTK-ból Botyánszky Marianntól nagyon komoly segítséget kapok a felkészülésben. Rengeteget tesznek hozzá a teljesítményemhez, nélkülük biztosan nem menne ilyen jól most a szertorna. Szeretek velük együtt dolgozni, emellett őszinte, baráti kapcsolatot is sikerült kialakítani az edzőimmel, ennek jelentős szerepe van a sikerekben” – nyilatkozta Peresztegi az Utánpótlássportnak.

Peresztegi Nóra a levegőben Fotó: Draskóczy Imre

Peresztegi Nóra a levegőben  •  Fotó: Draskóczy Imre

A május végén rendezett országos bajnokságon az egyéni összetett versenyben a negyedik lett, majd a szerenkénti döntőkben három bronzérmet (ugrás, felemás korlát és gerenda) gyűjtött.

„A gerendával és a felemáskorláttal kimondottan elégedett voltam az ob-n. Ezeken stabil, jól kivitelezett gyakorlatokat tudtam bemutatni – fogalmazott Nóra. – Mindig a gerendán nyújtom a legjobbat, de egyébként nem az a kedvenc szerem, hanem az ugrás, ám ezzel együtt is én abszolút négy szeres tornásznak tekintem magam.”

Majd következett június legvégén a belgiumi Gentben rendezett FIT Challenge elnevezésű junior csapatviadal, amelyen az idei legjobb eredményét érte el, hiszen két szeren is a döntőbe jutott, majd a gerenda fináléjában végül 13.025 ponttal ezüstérmet szerzett, míg felemáskorláton 11.275 ponttal az előkelő ötödik helyen zárt.

„A genti versenyen elindultam minden szeren, azonban a selejtezőben több hibát is elkövettem. Korláton és gerendán is leestem, emellett az ugrásban volt rontásom – meséli a fiatal a belgiumi élményeit. – Mivel a döntőkben csak egy nemzetből ketten vehetnek részt, így szerencsére az előbbi két szeren döntőbe juthattam. A fináléban már tökéletes gyakorlatokat hajtottam végre, a legmagasabb pontszámait kaptam idén eddig. Rendkívül nívós mezőny gyűlt össze Belgiumban, emiatt külön öröm volt, hogy ez második helyet ért. Nem izgultam a döntőkben, nyugodtan vártam a versenyt, bíztam magamban és a gyakorlatomban.”

Peresztegi Nóra gerendán szerzett ezüstérmet Gentben  •  Forrás: matsz.hu

Peresztegi Nóra gerendán szerzett ezüstérmet Gentben •  •  Forrás: matsz.hu

Ezzel a sikerrel a háta mögött a válogatott versenyző újult erővel és motivációval vágott neki a felkészülésnek a nyári „szabadság" után.

„Ezután a nyáron kaptunk néhány hét pihenőt, de július második felében újra belevágtunk a munkába, és most már az őszi versenyszezonra fókuszálunk. Az év második felének a fő eseménye, a kínai Gymnasiade lesz, ott mindenképpen el szeretnék indulni, de ahhoz még előbb ki kell harcolni a csapatba kerülést. Most csak ez lebeg a szemem előtt. Mivel ez az utolsó ifjúsági évem a felnőttbe lépés előtt, így szeretnék szépen búcsúzni az utánpótlás időszaktól.”

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.