Torna: Peresztegi Nóra nagyot alkotna az utolsó ifiévében

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.06. 19:32
Címkék
A Postás SE 15 éves tornásza, Peresztegi Nóra folyamatosan javuló formát mutatott az év első felében, amelynek eredményeként a májusi ifjúsági ob-n három bronzérmet szerzett, majd a genti nemzetközi versenyen második helyen végzett gerendán; vele beszélgettünk az őszi céljairól, illetve értékelte nekünk az idei teljesítményét.

Ami a versenyzést illeti, a fiatal tornász, Peresztegi Nóra remekül fejezte be az év első felét, ugyanis június végén Belgiumban lezajlott nemzetközi viadalon meglepetésre ezüstérmes lett a juniorok között gerenda döntőjében, továbbá a tavaszi hazai versenyeken is biztató formát mutatott. A Postás SE tehetsége szerint a közelmúltbeli sikerek elsősorban az őt felkészítő, kiváló szakmai stábnak köszönhetők. Peresztegi Nóra remekül fejezte be az év első felét, ugyanis június végén Belgiumban lezajlott nemzetközi viadalon meglepetésre ezüstérmes lett a juniorok között gerenda döntőjében, továbbá a tavaszi hazai versenyeken is biztató formát mutatott. A Postás SE tehetsége szerint a közelmúltbeli sikerek elsősorban az őt felkészítő, kiváló szakmai stábnak köszönhetők.

„Minden nap fantasztikus edzőkkel dolgozomm együtt, Draskóczy Imrétől (szerk: női szövetségi kapitány, Postás SE szakosztályvezetője) és az MTK-ból Botyánszky Marianntólnagyon komoly segítséget kapok a felkészülésben. Rengeteget tesznek hozzá a teljesítményemhez, nélkülük biztosan nem menne ilyen jól most a szertorna. Szeretek velük együtt dolgozni, emellett őszinte, baráti kapcsolatot is sikerült kialakítani az edzőimmel, ennek jelentős szerepe van a sikerekben” – nyilatkozta Peresztegi az Utánpótlássportnak.

Peresztegi Nóra a levegőben Fotó: Draskóczy Imre
Peresztegi Nóra a levegőben Fotó: Draskóczy Imre

Peresztegi Nóra a levegőben  •  Fotó: Draskóczy Imre

A május végén rendezett országos bajnokságon az egyéni összetett versenyben a negyedik lett, majd a szerenkénti döntőkben három bronzérmet (ugrás, felemás korlát és gerenda) gyűjtött.

„A gerendával és a felemáskorláttal kimondottan elégedett voltam az ob-n. Ezeken stabil, jól kivitelezett gyakorlatokat tudtam bemutatni – fogalmazott Nóra. – Mindig a gerendán nyújtom a legjobbat, de egyébként nem az a kedvenc szerem, hanem az ugrás, ám ezzel együtt is én abszolút négy szeres tornásznak tekintem magam.”

Majd következett június legvégén a belgiumi Gentben rendezettFIT Challenge elnevezésű junior csapatviadal, amelyen az idei legjobb eredményét érte el, hiszen két szeren is a döntőbe jutott, majd a gerenda fináléjában végül 13.025 ponttal ezüstérmet szerzett, míg felemáskorláton 11.275 ponttal az előkelő ötödik helyen zárt.

„A genti versenyen elindultam minden szeren, azonban a selejtezőben több hibát is elkövettem. Korláton és gerendán is leestem, emellett az ugrásbanvolt rontásom– meséli a fiatal a belgiumi élményeit. – Mivel a döntőkben csak egy nemzetből ketten vehetnek részt, így szerencsére az előbbi két szeren döntőbe juthattam. A fináléban mártökéletes gyakorlatokat hajtottam végre, a legmagasabb pontszámait kaptam idén eddig. Rendkívül nívós mezőny gyűlt össze Belgiumban, emiatt külön öröm volt, hogy ez második helyet ért. Nem izgultam a döntőkben, nyugodtan vártam a versenyt, bíztam magamban és a gyakorlatomban.”

Peresztegi Nóra gerendán szerzett ezüstérmet Gentben • Forrás: matsz.hu
Peresztegi Nóra gerendán szerzett ezüstérmet Gentben • Forrás: matsz.hu

Peresztegi Nóra gerendán szerzett ezüstérmet Gentben •  •  Forrás: matsz.hu

Ezzel a sikerrel a háta mögött a válogatott versenyző újult erővel és motivációval vágott neki a felkészülésnek a nyári „szabadság" után.

„Ezután a nyáron kaptunk néhány hét pihenőt, de július második felében újra belevágtunk a munkába, és most már az őszi versenyszezonra fókuszálunk. Az év második felének a fő eseménye, a kínai Gymnasiade lesz, ott mindenképpen el szeretnék indulni, de ahhoz még előbb ki kell harcolni a csapatba kerülést. Most csak ez lebeg a szemem előtt. Mivel ez az utolsó ifjúsági évem a felnőttbe lépés előtt, így szeretnék szépen búcsúzni az utánpótlás időszaktól.”

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik