H. B. utanpotlassport.hu 2023.05.25 16:06 Frissítve: 2023.05.25 16:19

Torna: az ifi ob-arany után Knight Anna gőzerővel készül az EYOF-ra

Knight Anna az egyéni összetett verseny megnyerése mellett talajon is aranyérmet szerzett az ifjúsági országos bajnokságon. Az FTC 14 éves tornásza a sikerével pedig kiharcolta a helyét a válogatottban a nyári, maribori EYOF-ra.

Ahogyan azt korábban megírtuk, Knight Anna remekelt az ifjúsági leány tornászok múlt hét végi országos bajnokságán a Központi Tornacsarnokban. A Gondos-Arató Orsolya, Osztie Géza edzőpáros tanítványa 46.800-as pontszámmal szerezte meg az aranyat egyéni összetettben, majd talaj szerenkénti döntőjében szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel (11.700), míg gerendán bronzérmes lett (11.200).

Nagyon örülök, hogy sikerült elérnem a fő célomat, ugyanis a szombati egyéni összetett kvalifikációs verseny volt a nyári EYOF-ra, és végül sikerült is győznöm, szóval az első nap tényleg remekül zárult, abszolúte elégedett voltam a gyakorlataimmal. 

Viszont másnap, a szerenkénti döntőkre ez már nem mondható el teljes mértékben, kicsit jobban sikerülhettek volna is a finálék, főleg gerendán, illetve felemás korláton. Persze a talajon szerzett aranynak köszönhetően összességében boldogan fejeztem be a versenyt" – nyilatkozta az FTC 14 éves fiatalja az Utánpótlássportnak.

Knight Anna a dobogó tetején az ifjúsági ob-n Forrás: fradi.hu

Ezzel Knight minden bizonnyal ott lehet majd a válogatott keretében a július végi EYOF-on, és a márciusi, antalyai ifjúsági világbajnokságot követően idén már a második világeseményén szerepelhet Mariborban.

Az összettben elért 46.800-as pontszám az eddigi legjobb eredményem,

aminek a győzelem mellett külön örültem, pláne annak a fényében, hogy úgy éreztem, még maradt benne, apróbb rontások becsúsztak néhol. Szóval ez a mostani forma mindenképpen biztató a továbbiakra, remélem, az EYOF-ra majd még ezen is tudok javítani.

Ugyanakkor a legfőbb vágyam, hogy gerendaspecialistaként a kedvenc szeremen sikerüljön majd bekerülni az EYOF fináléjába.

– mondta a céljairól Anna, aki már javában készül a szlovéniai megméretésre.

(Kiemelt fotót készítette: Freschli József/MATSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.05.10 19:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kőbányán is elindul az Úszó Nemzet Program: a Turi György mesteredző fémjelezte Kőbánya SC-ben sajátíthatják el a fiatalok a sportág alapjait.

2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.