Torna: az ifi ob-arany után Knight Anna gőzerővel készül az EYOF-ra

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 16:06
Címkék
Knight Anna az egyéni összetett verseny megnyerése mellett talajon is aranyérmet szerzett az ifjúsági országos bajnokságon. Az FTC 14 éves tornásza a sikerével pedig kiharcolta a helyét a válogatottban a nyári, maribori EYOF-ra.

Ahogyan azt korábban megírtuk, Knight Anna remekelt az ifjúsági leány tornászok múlt hét végi országos bajnokságán a Központi Tornacsarnokban. A Gondos-Arató Orsolya, Osztie Géza edzőpáros tanítványa 46.800-as pontszámmal szerezte meg az aranyat egyéni összetettben, majd talaj szerenkénti döntőjében szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel (11.700), míg gerendán bronzérmes lett (11.200).Ahogyan azt korábban megírtuk, Knight Anna remekelt az ifjúsági leány tornászok múlt hét végi országos bajnokságán a Központi Tornacsarnokban. A Gondos-Arató Orsolya, Osztie Géza edzőpáros tanítványa 46.800-as pontszámmal szerezte meg az aranyat egyéni összetettben, majd talaj szerenkénti döntőjében szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel (11.700), míg gerendán bronzérmes lett (11.200).

Nagyon örülök, hogy sikerült elérnem a fő célomat, ugyanis a szombati egyéni összetett kvalifikációs verseny volt a nyári EYOF-ra, és végül sikerült is győznöm, szóval az első nap tényleg remekül zárult, abszolúte elégedett voltam a gyakorlataimmal. 

Viszont másnap, a szerenkénti döntőkre ez már nem mondható el teljes mértékben, kicsit jobban sikerülhettek volna is a finálék, főleg gerendán, illetve felemás korláton. Persze a talajon szerzett aranynak köszönhetően összességében boldogan fejeztem be a versenyt" – nyilatkozta az FTC 14 éves fiatalja az Utánpótlássportnak.

Knight Anna a dobogó tetején az ifjúsági ob-n Forrás: fradi.hu

Ezzel Knight minden bizonnyal ott lehet majd a válogatott keretében a július végi EYOF-on, és a márciusi, antalyai ifjúsági világbajnokságot követően idén már a második világeseményén szerepelhet Mariborban.

Az összettben elért 46.800-as pontszám az eddigi legjobb eredményem,

aminek a győzelem mellett külön örültem, pláne annak a fényében, hogy úgy éreztem, még maradt benne, apróbb rontások becsúsztak néhol. Szóval ez a mostani forma mindenképpen biztató a továbbiakra, remélem, az EYOF-ra majd még ezen is tudok javítani.

Ugyanakkor a legfőbb vágyam, hogy gerendaspecialistaként a kedvenc szeremen sikerüljön majd bekerülni az EYOF fináléjába.

– mondta a céljairól Anna, aki már javában készül a szlovéniai megméretésre.

(Kiemelt fotót készítette: Freschli József/MATSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik