Tenisz: Tóth és Szabanin is remek formában vág neki a junior Eb-nek

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.18. 20:41
Címkék
A magyar tenisz két nagy reménysége, Tóth Amarissa (18) és Szabanin Natália (17) is a héten debütálhatott élete első WTA-tornáján. Az egyes mellett a fiatalok párosban együtt szerepeltek a budapesti viadalon, amely kiváló felkészülésként is szolgált a hétfőn kezdődő svájci junior Eb-re.

A héten rendezték a budapesti WTA 250-es női tenisztornát, amelyen a korosztályos magyar tehetségek közülszabadkártyával a 18 éves Tóth Amarissa és a 17 éves Szabanin Natália is lehetőséget kapott. Egyesben mindketten vereséget szenvedtek a selejtező első körében a Római Teniszakadémián, míg párosbanaz MTK Budapest ígéretei már a főtáblán indulhattak. Ott az első fordulóban bár két játszmában kikaptak, nagy csatára késztették Ansba (orosz) és Detiuc (cseh) kettősét. Tóth az elmúlt időszakban remek formában teniszezik, hiszen a Roland Garroson döntőbe jutott a junior párosok között, azóta pedig két tornán is győzött Antalyában.Tóth Amarissa és a 17 éves Szabanin Natália is lehetőséget kapott. Egyesben mindketten vereséget szenvedtek a selejtező első körében a Római Teniszakadémián, míg párosbanaz MTK Budapest ígéretei már a főtáblán indulhattak. Ott az első fordulóban bár két játszmában kikaptak, nagy csatára késztették Ansba (orosz) és Detiuc (cseh) kettősét. Tóth az elmúlt időszakban remek formában teniszezik, hiszen a Roland Garroson döntőbe jutott a junior párosok között, azóta pedig két tornán is győzött Antalyában.

„A tavalyi, koronavírus által sújtott év utánrendkívül bizonytalannak tűnt, hogy idéntavasszal majd milyen formában vágok neki újból a nemzetközi idénynek. Szerencséretornáróltornára egyre jobban megy a játék. A Roland Garros pedig egyértelmű csúcspontja eddig a szezonomnak. Utána elég jól sikerült átmenteni a formámat, hiszen az azóta eltelt egy hónapban két tornát is nyertem párosban. Egyelőre a párban megy jobban a játék, de igyekszem az egyéniben is napról napra javulni"– nyilatkozta Tóth az Utánpótlássportnak.

Amarissa a közelmúltbéli sikerek és a budapesti élmények után önbizalommaljátszhat a klostersi Eb-n.

Tóth Amarissa (bal) és Szabanin Natália 2017-ben játszott utoljára együtt párost Forrás: Hungarian GP
Tóth Amarissa (bal) és Szabanin Natália 2017-ben játszott utoljára együtt párost Forrás: Hungarian GP

Tóth Amarissa (bal) és Szabanin Natália 2017-ben játszott utoljára együtt párost  •  Forrás: Hungarian GP

„Nagyon jó érzés volt itthon debütálni a WTA-szinten. Ezúton is szeretném megköszönni a szervezőknek és szövetségnek, hogy egyesben és párosban is megkaphattam a szabadkártyát, hiszen juniorként hatalmas löketet ad nekem, hogy belekóstolhattam abba, milyenvalójában a felnőttek között játszani. A felnőttszinthez ugyan még fejlődnöm kell mind fizikailag, mind technikailag, de az ilyen tapasztalatok remekül jönnek. Bízom benne, hogy ezeket felhasználva Klostersben a junior Eb-n is jól teljesítek majd"– fogalmazott Amarissa.

Szabanin nemrégiben az alkmaari salakpályás, felnőtt ITF-viadalon az elődöntőig menetelt, így ő is jó formában vághatott neki a budapesti eseménynek.

„Jól indítottam az évet a Dél-amerikai tornákon, viszont tavasszalakadt egy kis megingás a formámban, de mostanában kezdem újra megtalálni az önbizalmamat, ezáltal a játék is jobban megy – mondta már Natália az érdeklődésünkre.– Egyre jobban kezdek hozzászokni a felnőtt mezőnyhöz, ebben pedig ez a budapesti WTA-torna is komoly előrelépést jelentett.Amikor pályára léptem a Római-parton, eleinte kifejezetten izgultam, ám ez idővel– ahogy belejöttem a játékba– elmúlt, és abszolút élveztem a teniszt. Összességében óriási lehetőségként éltem meg, amit próbáltam megfelelően felhasználni. Ez a torna egyértelműen pozitív élményként marad meg az emlékezetemben."

Natália és Amarissa a hétfő kezdődő U18-as Eb-n komoly esélyesként vághat neki a párosnak.

„Természetesen igyekszem majd átmenteniaz Európa-bajnokságra az elmúlt hetek jó formáját. Ha fejben és a hozzáállásomat illetően rendben leszek, akkor egy szép eredmény is összejöhet– bizakodott Szabanin.–Amarissával eleinte furcsa volt újra együtt párosozni Budapesten, hiszen négy évvel ezelőtt játszottunk utoljára együtt. Egyébként jól ismerjük egymást, így megint gyorsan összeszoktunk, működött a kémia közöttünk, de remélem, még ennél is jobban fogunk játszani az Eb-n."

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik