Hornyák Balázs utanpotlassport.hu 2023.02.09 14:21 Frissítve: 2023.02.09 14:31

Tenisz: az U16-os fiúk önbizalommal teli várják az Eb nyolcas döntőjét

A Kincses Kolos, Nagy Botond, Major Áron összeállítású U16-os fiú teniszválogatott megnyerte a hollandiai selejtezőcsoportját, ezzel bejutott a fedett pályás csapat Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe. A magyar együttes első számú játékosa, Kincses Kolos elégedetten értékelt portálunknak, és pozitív előérzetekkel várja a jövő heti, franciaországi nyolcas döntőt.

A Fekete Rudolf vezette U16-os fiú teniszválogatott kezdésként 3–0-ra verte a luxemburgiakat a hollandiai fedett Eb-selejtezőtorna negyeddöntőjében. Majd a legjobb négy között a házigazda hollandokat is legyőzte hasonló arányban, ezzel

a Kincses Kolos, Nagy Botond, Major Áron trió már biztosan kiharcolta a továbbjutást, és ott lesz a február 17. és 19. közötti nyolcas Európa-bajnoki döntőben.

(A nyolccsapatos selejtezőcsoportok első két helyezettje jutott tovább.) Ezután a csoportelsőségért a németekkel találkoztak Kincsesék, és ezúttal is ők kerültek ki győztesként: 2-1-re nyerve a párharcot. A végső sikerrel az is eldőlt, hogy a magyar válogatott kiemelt lesz a franciaországi nyolcas döntőben.

„A selejtező előtt az egész hetet együtt töltöttük, közösen készültünk, és már a kiutazás előtt remek volt a hangulat csapaton belül, ami összességében jó alapot adott a későbbi sikerekhez – nyilatkozta Kincses Kolos, a válogatott első számú játékosa az Utánpótlássportnak. –

Mindenki jól játszott Hollandiában, szép győzelmeket arattunk. Remélem, ez a jó forma kitart majd egészen a nyolcas döntőig.

A selejtezőn Kincses a luxemburgiak, a hollandok és a németek ellen is megnyerte az egyes mérkőzését, emellett pedig az előbbi két rivális ellen párosban is kivette a részét a diadalból, csupán a németek elleni – tétnélküli – páros meccsen szenvedett vereséget a tornán.

„A luxemburgiak elleni siker kötelező győzelem volt, mind a ranglistás helyezések, mind végül a mutatott játék alapján. Ez a nyitó párharc elsősorban arról szólt, hogy megszokjuk a borítást, ugyanis szőnyegpályán játszottunk, amelyen nagyon ritkán szoktunk teniszezni, mivel a tornák zömét kemény vagy salakpályán rendezik. Szerencsére a selejtező előtt itthon is volt alkalmunk ilyen borításon gyakorolni – mondta Kolos. – Ezután jött a hollandok elleni kulcsfontosságú párharc. Roppant nehéz ellenfélnek bizonyultak, a legjobbunkat kellett hozni az Eb-kijutás kiharcolásához.

Nagy Botond kezdett egyesben, és óriási csata végén döntő szett tie-breakben, 11–9–re nyert. Ez a győzelem alapjaiban meghatározta az egész párharcot, mert ezt követően én is már kicsit nyugodtabban tudtam pályára lépni. Szerencsére nekem is sikerült behúzni az egyes meccset, majd Áronnal közösen párosban is győztünk, ezzel pedig tökéletes napot zártunk.

A záró napon a németek elleni döntőben Boti ismét brillírozott, illetve én is igyekeztem hasonlót nyújtani, mint az első két napon. Végül mindketten megnyertük az egyest, így a párharcot is. Örülök, hogy a selejtezőn végig ilyen jól ment nekem az adogatás, alig veszítettem el a szervámat. Sokat dolgoztam ezen mostanában, úgy látszik, ez a munka kezd is beérni. Mostanra jóval stabilabban és agresszívabban tudok fellépni adogatóként.

A franciaországi nyolcas döntőben nyilván nem mi leszünk a legesélyesebbek, de persze szeretnénk minél több meccset nyerni, és kiélvezni, hogy a legjobbak között szerepelhetünk.

(Kiemelt képen: (balról): az U16-os fiúválogatott tagjai, Kincses Kolos, Nagy Botond, Major Áron és Fekete Rudolf szövetségi edző / Forrás: MTSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.