Röpi: az U17-es leányválogatott 3. a zadari MEVZA-tornán

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.09. 18:16
Címkék
Magabiztosan verte a szlovákokat az U17-es leány röplabda-válogatott a horvátországi MEVZA-torna zárónapi helyosztóján, ezzel Kőnig Gábor csapata a harmadik, továbbjutó helyen végzett az Eb-selejtezők első fordulóját jelentő viadalon.

Péntektől vasárnapig a horvátországi Zadarban szerepelt MEVZA-tornán az U17-es leány röplabda-válogatott, ahol a csoportkörben– sorrendben– a csehekkel, a horvátokkal és az izraeliekkel találkozott Kőnig Gáborszövetségi edző csapata.Kőnig Gáborszövetségi edző csapata.

Bronzérmesként zárt az U17-es leányválogatott Zadarban Forrás: MRSZ
Bronzérmesként zárt az U17-es leányválogatott Zadarban Forrás: MRSZ

Bronzérmesként zárt az U17-es leányválogatott Zadarban  •  Forrás: MRSZ

Nem kezdődött jól a mieinknek a zadari Eb-selejtező, a nyitónapon 3:0-ra(–16, –18, –24) kikaptak a lányok a csehektől, majd játszmagyőzelemre futotta– degyőzelemre nem– a házigazda horvátok ellen, 3:1-es(–10, –12, 25, –23) vereséget szenvedett a nemzeti csapat.

Az izraeliekkel szemben a második játéknapon már jobb arcukat mutatták a játékosok, Jámbor Cecília vezérletével három szettben(12, 14, 13) győztek. Mivel acsehek versenyen kívül indultak, ugyanis ők rendezik a nyári korosztályos Európa-bajnokságot, így az eredményeiket nem vették figyelembe a végelszámolásnál, vagyis hiába zártak 2-1-es, a magyarok pedig 1-2-es mérleggel, aszázszázalékos mérleggel csoportelső horvátok mögött– másodikként–a mieink folytathatták az elődöntőben.

A döntőbe jutásért a másik csoport győztese, Szlovénia várt a válogatottra. A szlovének végül túl nagy falatnak bizonyultak, három játszmában (–18, –18, –17) alulmaradt a Kőnig alakulat.

Így jöhetett a vasárnapi bronzmeccs a szlovákokkal szemben, amelyen abszolút domináltak a magyar lányok, és rendkívül magabiztos sikert(16, 14, 18) aratva a harmadik helyen fejezték be a háromnapos viadalt, minek köszönhetően továbbjutottak az Eb-selejtezők második körébe.

U17-ES LEÁNYVÁLOGATOTT KERETE:
Vértes Szonja, Mihálszki Vilma, Báder Júlia, Jámbor Cecília, Tóth Sára, Nagy Sophia, Riesz Lili, Erőss Mirtill, Kállai Laura, Bencze Panna, Botyánszki Fanni. Szövetségi edző: Kőnig Gábor

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik