UP-info utanpotlassport.hu 2021.06.11 19:12 Frissítve: 2021.06.16 19:54

Roland Garros: Tóth Amarissa döntős leány párosban

A 18 éves Tóth Amarissa az orosz Maria Bondarenko oldalán bejutott a junior Roland Garros páros leányversenyének a döntőjébe.

A 16 éves cseh Linda Noskova péntek délelőtt az orosz Diana Snajder ellen jutott be a francia nemzetközi salakpályás teniszbajnokság korosztályos viadala, a junior Roland Garros leányversenyének fináléjába – ezzel hangolva a délutáni páros elődöntőjére, melyben az a mindössze 15 esztendős andorrai Victoria Jimenez Kasintseva volt a partnere, akit az egyes negyeddöntőjében búcsúztatott, mint első kiemeltet. Jimenez Kasintsevát nem hiába tartották egyesben is favoritnak: tavaly szinte világszenzáció volt, amikor csupán 14 évesen magasba emelte a juniorok Australian Open-trófeáját. Így mondhatni, igen kemény dió várt a páros elődöntős ellenfelére, amely a magyarok örömére az MTK Budapest kiválósága, a 18 éves Tóth Amarissa és a vele egyidős orosz Maria Bondarenko duója volt.

Tóth Amarissa párosban döntős a junior Roland Garroson Forrás: huntennis.hu

Tóth Amarissa párosban döntős a junior Roland Garroson  •  Forrás: huntennis.hu

Tóthék nagyot küzdöttek, hogy eljussanak idáig, kétszer is döntő játszmában léptek tovább, és egy karnyújtásnyira kerültek a finálétól, melyben Bondarenko tavaly is érdekelt volt Franciaországban – és csak hogy a szálak összefussanak: akkor Snajderrel párban veszített.

Az elődöntőben Noskováék kezdtek adogatóként, a felek 2:2-ig hozták is a saját szervajátékaikat, azután beindult a „brékdömping”, és a folytatásban mindkét kettős háromszor vette el a másik adogatását – így jutottak el 6:6-ig. Jöhetett a tiebreak, melyet Jimenez Kasintseváék kezdtek jobban, és 3-2-es vezetés után zsinórban négy pontot szerezve behúzták az első szettet.

A második játszmában már Tóthék vették kézbe az irányítást, és 3:0-ra elléptek az ellenfelüktől. A szervajátékuk sokkal kiegyensúlyozottabbá vált, és Noskováék nem is tudtak brékelni. Tóthék 5:2-nél fogadtak az egyenlítésért, és nem volt kérdés, hogy jöhet a döntő szett.

A harmadik felvonásban talán abban a két-három évnyi „rutinelőnyben” is bízhattak a magyar szurkolók, és szükség is volt a lányok minden tapasztalatára, hiszen a pontok itt még nagyobb jelentőséggel bírtak – a rövidített szettben 10 pontig mentek a felek a döntőért. A kiélezett percekben Tóthék maradtak higgadtabbak, és 4:4 után szétfoszlatták a cseh-andorrai duó finálés álmait: zsinórban hat pontot szerezve jutottak junior Roland Garros páros döntőjébe.

A szombati döntőben a magyar-orosz kettős, az Eala, Szelekmeteva-Alvisi, Pigato mérkőzés győztesével játszik a korosztályos Grand Slam-trófeáért.

JUNIOR ROLAND GARROS, LEÁNY PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Tóth Amarissa, Maria Bondarenko-Victoria Jimenez Kasintseva, Linda Noskova 2:1 (6:7, 6:2, 10:4)

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.