B. Z. utanpotlassport.hu 2021.06.19 13:23 Frissítve: 2021.06.19 13:24

Öttusa: kemény munka vár Tamás Botondra a világversenyek előtt

A Mol Alapítvány által is támogatott 16 éves öttusázó, Tamás Botond reméli, hogy a korosztályos világversenyeken is hasonlóan eredményes lesz, mint itthon.

Tavaly év vége óta ahány versenyen elindult az U17-es korosztályban, annyit nyert meg itthon az UTE 16 éves öttusázója, Tamás Botond. Ezek között válogatóviadalok és maga az országos bajnokság is szerepel, de a 2005-ben született ígéret az U19-esek ob-ján is bronzérmet érdemelt ki, és a juniorokén is az előkelő hetedik helyen végzett. Véleménye szerint azonban nem az év első felében mutatott teljesítmény lesz a mérvadó az idén.

Kemény munka vár Tamás Botondra a világversenyek előtt

Kemény munka vár Tamás Botondra a világversenyek előtt

„Örülök az érmeknek, de az eredmény az első félév során nem volt elsődleges. A következő két hónapban jön majd a jelentős munka, hiszen augusztus végén, szeptember elején Európa- és világbajnokságot is rendeznek a korosztályom számára. Az első félévben inkább olyan számokra helyeztem a hangsúlyt, mint a vívás, hiszen jövőre már U19-es leszek, és minden versenyen nagy jelentőséggel bír majd. Szerencsére az utóbbi alkalmakkor már egészen jól ment az idősebbek között. Bár az U19-es ob-n pont a vívással nem voltam elégedett.”

A korosztályos világversenyek időpontjait a járványhelyzet miatt többször is módosították már. Tibolya Péter tanítványa bízik benne, ezúttal a felkészülés során elvégzett munkát világeseményen is kamatoztathatja majd.

„Most két hét pihenőt kaptam, aztán elkezdődik a kemény munka. A fizikai számok előtérbe kerülnek, de mind az öt számban lesznek edzéseim. Így, hogy nincs iskola, sokkal könnyebb lesz összehozni az edzéseket. A várakozásokról nehéz bármit is mondani, hiszen nem ismerem az ellenfeleket. Remélem, az itthoni teljesítményemmel kint is sikeres lehetek. Abban is bízom, most már nem halasztják el a versenyeket, és nagyjából két év után újra nemzetközi porondon szerepelhetek. A felkészülésem rendben halad. Az eredményesség egyik kulcsa lehet, hogy a klubban nagyszerűen vannak összehangolva az edzések.”

Hogy Botond elérje a céljait, abban a Mol Alapítvány is igyekszik segíteni. A szervezet támogatásából vívóruházatot és futóórát is vásárolhatott a fiatal sportoló.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.

2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.