N. D. utanpotlassport.hu 2023.09.21 20:57 Frissítve: 2023.09.22 19:20

Ökölvívás: mélyből jutott a csúcsra Szira Zsófia

Az év célversenyén, az ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett, ám az utolsó hónapokban is vár még fontos feladat a nagykanizsai Szira Zsófiára.

Emlékezetes ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságot figyelhettünk tavasszal, hiszen az esemény történetének eddigi legjobb magyar eredményét érte el az Ács József szövetségi edző vezette küldöttség. Szira Zsófia „robbantotta” a legnagyobbat: +81 kg-ban megállíthatatlan volt, a csapat egyetlen aranyérmét szerezte. A nagykanizsai fiatal először egy évvel korábban szerepelt nemzetközi versenyen, elsőéves ifiként az Eb-n, amelyen ötödik lett.

A tavalyi korosztályos vb-re utazó válogatottba is bekerült, ám kevéssel az utazás előtt váratlan fordulat történt.

„Beneveztek a csapatba, már a jegyek is megvoltak. Nagyon boldog voltam, örömömben pedig még az utolsó motorozásra indultam a világbajnokság előtt – emlékszik vissza Szira. –  Nem sikerült jól, balesetet szenvedtem, ami miatt kórházba is kerültem. Nehéz időszak volt, amikor a szemem elé került a kék könyvem (a sportolói tagnyilvántartó – a szerk.), mindig elsírtam magam. Még pár hete is hasonló volt a helyzet, amikor az egyik csapattársam a Szilézia Openen mutatott képeket a vb-ről… Hónapokon át tartott a felépülés, az áprilisi Eb is veszélyben volt.

A szüleim azt mondták, a legnagyobbak az ilyen helyzetben is felállnak, így elhatároztam, hogy így is megmutatom a tudásomat kint.

Az aranyérem megszerzése után egy hétig mondogattam magamnak, hogy Európa-bajnok vagyok, ideje lenne felfogni; szerintem a mai napig nem sikerült.”

A sérülése után a fiatalt nem lehetett megállítani, az Eb-győzelem mellett is gyűjtötte a szebbnél szebb eredményeket a hazai és nemzetközi versenyeken. Az utolsó hónapokban sem pihen, decemberben pedig újabb mérföldkőhöz érkezik majd.

„Utolsóéves ifiként már szerepelhetek a felnőtt magyar bajnokságon. Kíváncsi vagyok, mire megyek a nagyok között, emellett a jövőben is válogatott szeretnék maradni, amiért mindent meg is teszek majd.”

(Kiemelt képünkön: Szira Zsófia az edzőjével, Tóth Lászlóval Forrás: MÖSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.11.26 16:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A vegyes váltó és a női egyéni után Gáll András révén férfi egyéniben is magyar győzelem született a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa Európa-bajnokságon.

2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.