Ökölvívás: már hangolnak a serdülők az augusztusi Eb-re

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 08:53
Címkék
Június második felében Gyergyószentmiklóson nemzetközi mezőnyben mérették meg magukat a legjobb magyar serdülő- és juniorkorú ökölvívók, akik összesen hét aranyéremmel tértek haza az eseményről; az előbbi korosztály kevesebb mint másfél hónap múlva Eb-n méretheti meg magát.

Első alkalommal rendezték meg Gyergyószentmiklóson a Gheorgheni Opent, amelyen a legjobb magyar serdülő- és juniorkorú ökölvívók is ringbe léptek. A mezőnyt tizenkét nemzet több mint kétszáz fiatal bokszolója alkotta, közöttük sikerült összesen hét sportolónak aranyérmet szerezni a Törteli Ferenc és Dorkó Péter által vezetett küldöttségből. A serdülők (13-14 évesek) augusztusi Európa-bajnoksága már a közelben van; az eseményre a június második felében rendezett romániai verseny is fontos állomást jelentett.

A serdülőkorú fiatalok, a jobb szélen a vezetőedzőjükkel, Dorkó Péterrel Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A serdülőkorú fiatalok, a jobb szélen a vezetőedzőjükkel, Dorkó Péterrel Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A serdülőkorú fiatalok, a jobb szélen a vezetőedzőjükkel, Dorkó Péterrel  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

„Január vége óta dolgozunk nagyjából ugyanazzal a csapattal; sikerült összeszokni, a fiatalok tudják, mit várunk el tőlük – kezdi a serdülőválogatott vezetőedzője, Dorkó Péter. – Sajnos kevés a sportoló, nincs túl nagy merítési lehetőségünk, így nem nagyon tudunk olyan versenyhelyzetet kreálni számukra, ami ebben a korban szükséges lenne. A legtöbb súlycsoport hiányos, jelenleg az 50 és 54 kg az, amelyben komolyabb harc zajlik a csapatba kerülésért. Hetven kiló fölött még rosszabb a helyzet, nem nagyon tudjuk olyan gyerekekkel feltölteni a keretet, akik alkalmasak arra, hogy komoly, nemzetközi mérkőzéseket vívjanak. Elsősorban ezen kell dolgoznunk itthon, hogy megtaláljuk, kiszűrjük azokat fiatalokat, akikben benne van a potenciál. Az év eddigi kiemelt versenyein a korosztály képviselői szépen gyűjtögették az érmeket, a gyergyói eseményről is öt arannyal térhettünk haza, a képlethez azonban hozzátartozik, hogy az egyik lánynak nem volt ellenfele, míg ketten egy-egy mérkőzést vívtak. A teljesítmény néhány helyen azért hagyott kívánnivalót maga után, éreztette a hatását a tanév végi időszak. Amit kiemelnék, hogy a küzdőszellem és a technikai felkészültség rendben volt mindenkinél.”

Augusztus 10-én a törökországi Erzurumban fog elstartolni a serdülők Európa-bajnoksága, amely a korosztály legfontosabb versenye 2022-ben.

„Állóképességi problémák még vannak a csapatban, ezen is dolgoznunk kell a következő időszakban. Július közepén indulnak az edzőtáborok, bízom benne, hogy az előtte lévő időszakban a klubjaikban is megfelelő felkészítést kapnak majd a fiatalok, hogy a lehető legjobb állapotban vegyük át őket. Egy hazai versenyt még tervezünk a hónap második felére, amelyen a horvátok jelen állás szerint részt fognak venni, melléjük még igyekszünk egyéb külföldi bunyósokat is szervezni. Remélem, hogy mindenki oda fogja tenni magát az oda vezető úton; ha ez megtörténik, biztos vagyok benne, hogy borsot törünk az ellenfelek orra alá Törökországban.”

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik