N. D. utanpotlassport.hu 2022.09.18 19:56 Frissítve: 2022.09.18 20:00

Ökölvívás: közel száz fiatal lépett ringbe a debreceni ifi ob-n

Kilencvenkét ökölvívó húzott kesztyűt a szombaton véget ért ifjúsági országos bajnokságon; a debreceni tornán a Vasas-Süllős Boxing Team nyerte a csapatversenyt.

A hazai ifjúsági ökölvívók számára novemberben jön el az év legfőbb megméretése, a korosztály képviselői ugyanis Spanyolországba fognak utazni, hogy részt vegyenek a világbajnokságon. Az eseményre válogatóként szolgált a szerdán kezdődő, szombaton befejeződő ifjúsági országos bajnokság, amelyen összesen kilencvenkét fiatal vett részt. A lányok kategóriájában harminchárman, a fiúknál ötvenkilencen húztak kesztyűt.

Az ifjúsági fiúválogatott tagjai a várakozásoknak megfelelően eredményesen szerepeltek az ifi ob-n Forrás: MÖSZ

Az ifjúsági fiúválogatott tagjai a várakozásoknak megfelelően eredményesen szerepeltek az ifi ob-n  •  Forrás: MÖSZ

A debreceni Gizella utcai sportcsarnokban a 2004-es és 2005-ös születésű bokszolók négy napon át küzdöttek, a súlycsoportok döntőit szombaton rendezték.

A legnépesebb csapattal a Vasas-Süllős Boxing Team érkezett: a fővárosiak összesen tizenhárom versenyzőt neveztek, akik büszkék lehetnek az eredményeikre. A klub képviselői szerezték a legtöbb pontot a tornán, így megnyerték a csapatversenyt. Az egyesületből a lányok közül hárman, a fiúk közül öten állhattak dobogóra, közülük Kovács Kruzító (57 kg) és Balogh József (92 kg) aranyérmet szerzett.

A lányok versenyében a csepeli Halker-Király Team bizonyult a legjobbnak, a csapatukból a Horváth ikrek, Kármen (50 kg) és Laura (52 kg) ért fel a csúcsra.

Érdemes kiemelni a DVSC fiataljait is, akik a fiúk és a lányok között, illetve összetettben is a második legtöbb pontot gyűjtötték. Ők öt aranyérmes versenyzőt adtak: Hajdú Annamária (54 kg), Komjáthi Nóra (81 kg), Zsigó Csaba (48 kg), Bernáth Imre (51 kg) és Lakatos Kevin (+92 kg) is első helyet ünnepelhetett.

A legtechnikásabb versenyzőnek a fiúk között Búza Rafaelt (Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület), a 63,5 kilogrammos győztest választották, míg a lányoknál a már említett Horváth Laura nyerte meg a címet. A legharcosabb indulókat is díjazták: a lányoknál a 63 kilót megnyerő Varga Franciska (Győri Gladiátor Sportegyesület), a fiúknál a 60 kilóban diadalmaskodó Oláh Levente (Tatabányai Sport Club) söpörte be az elismerést. Utóbbi a torna legnépesebb (kilenc induló) kategóriáját nyerte meg.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.