Ökölvívás: a Bornemissza-emlékversenyen

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.06. 15:02
Címkék
A szokásoknak megfelelően Eger ad otthont a 72. Bornemissza-emlékversenynek, amelyen a legjobb hazai ifjúsági és juniorkorú ökölvívók is ringbe lépnek.

Kedd délután a selejtezőkkel elkezdődött a nagy múlttal rendelkező Bornemissza-emlékverseny, Európa legrégebbi ifjúsági (2005-2006-os születésűek) és junior (2007-2008) ökölvívó-viadala, aminek 72. alkalommal ad otthont Eger városa. A megméretésen évről évre nívós nemzetközi mezőny gyűlik össze, a 2022-es kiíráshoz hasonlóan pedig ismét tizenöt ország fiataljai mérhetik össze a tudásukat a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Tavaly huszonegy magyar aranyérem született, az eredményes szereplésben pedig idén is bízhatunk.huszonegy magyar aranyérem született, az eredményes szereplésben pedig idén is bízhatunk.

A rangos eseményen a magyar indulóknak külön motivációt jelent, hogy válogatóként is szolgál a következő hónapok legfontosabb korosztályos versenyeire. Bár az ifjúságiak már túl vannak 2023 legfőbb megméretésén, az Európa-bajnokságon, a junioroknak még csak most következik a kontinensviadal: július második felében a romániai Ploiesti ad otthont az Eb-nek. A korosztályra ráadásul világbajnokság is vár még az évben, novemberben Mexikóban gyűlnek majd össze a legjobb juniorkorú bokszolók.

„Kiemelt jelentőséggel bír az emlékverseny – nyilatkozta a honalpunknak a juniorválogatott vezetőedzője, Törteli Ferenc a szerbiai Nemzetek Kupája után. – Minden hónapban találkozunk összetartás, esemény, jobb esetben pedig mindkettő miatt, így van már kialakult kép a fejemben a juniorokkal kapcsolatban. Ennek ellenére

az egri viadal sokat befolyásolhat, hogy ki utazhat majd az Eb-re. Izgatottan várom, mit tesznek le az asztalra a fiatalok!

(Kiemelt képünkön: az ifi Eb-bronzérmes Oláh Levente (pirosban) akcióban a tavalyi Bornemissza-emlékversenyen Forrás: MÖSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik