N. D. utanpotlassport.hu 2021.11.19 12:33 Frissítve: 2021.11.24 18:23

Műkorcsolya: Meg akarom mutatni, mit tudok – Berei Mózes József

Sűrű időszak áll a Sebestyén KSE 17 éves műkorcsolyázójának, Berei Mózesnek a háta mögött, aki hazai és külföldi versenyeken is bizonyította az utóbbi hetekben, hogy jó formában van, és számolni kell vele a jövőben is.

A magyar műkorcsolya juniormezőnyének egyik jeles képviselője, Berei Mózes József számára kanyargós út vezetett a műkorcsolyázásig, ám mikor ötévesen megérkezett, tudta, hogy jó helyen van.

„Anyukám már kiskoromban igyekezett engem a sport irányába terelgetni. A kézilabdától kezdve az úszáson át a fociig mindent kipróbáltam, de valamiért egyik sem fogott meg különösebben. Ezután következett a sorban a jéghoki, ám az sem volt az igazi, viszont a jég másik felén a műkorcsolyázók edzettek, ami egyből felkeltette az érdeklődésem – idézi fel a kezdeteket a 17 esztendős tehetség, akit korcsolyaberkekben csak Pepének szólítanak. – Nagyon tetszett, ahogy forognak, ugrálnak az emberek, teljesen elvarázsolt. Úgy érzem, kiélhetem magamat közben; míg mások egyéb sportágakban érzik ezt, én a jégre lépve.”

Pepe osztrák színekben kezdett el korcsolyázni, majd versenyezni is, mivel az édesanyjával 11 évig a szomszédos országban élt.

Berei Mózes József Forrás: MOKSZ

Berei Mózes József  •  Forrás: MOKSZ

„Emlékszem, hét éves voltam, mikor az itthon élő nagypapám már nagyon beteg volt. A halálos ágyánál esküt tettem neki, hogy egy nap visszatérünk, és magyar színeket fogom képviselni, a hátamon nagybetűvel lesz olvasható, hogy Hungary. Ő pedig azt mondta nekem, hogy mindegy, hogy hol vagyok, velem lesz, és fel fog emelni, mint egy hópihét. Ez nagyon megérintett engem, és szerencsére sikerült betartanom az ígéretemet: lassan három és fél éve, hogy hazaköltöztünk.”

Az ifjú tehetség azóta az Európa-bajnok, többszörös olimpikon műkorcsolyázóval, Sebestyén Júliával készül.

„Nagyon megtisztelő, hogy vele dolgozhatok. Rengeteget tudok tőle tanulni, technika és hozzáállás terén is. Rendkívül inspiráló személyiség, aki mindig mellettem áll, a jégen kívül is; tulajdonképpen második anyukának is nevezhetem.”

Az augusztusi Tesztversennyel a fiatal számára is elkezdődött az őszi szezon, az eredményeket pedig hazai és nemzetközi szinten is gyűjtögeti. Az októberben rendezett Budapest Trophyn a második helyet szerezte meg, míg a Rigában tartott Volvo-kupán első alkalommal versenyzett nemzetközi felnőttmezőnyben. Lettországban a remekül sikerült kűrjének köszönhetően megjavította az egyéni legjobb pontszámát is.

„Minden sikernek, részsikernek örülök. Ilyen volt például a Tesztversenyen bemutatott hibátlan rövidprogramom, vagy a rigai megméretés, ahol a kűr sikerült nagyon jól. Megható volt, hogy Lettországban bemutatkozhattam a felnőttek között, új érzés volt számomra ez, de láttam, hogy rengeteget tudok a nagyoktól tanulni – mondja a Sebestyén Korcsolya SE versenyzője, aki a távolabbi célokra is kitér. – Technikai szempontból például szeretnék tripla axelt, négyfordulatokat ugrani, eredményeket tekintve pedig célba van véve a felnőtt országos bajnokság, Európa-bajnokság, világbajnokság, hogy meg tudjam mutatni, mit tudok.”

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.