N. D. utanpotlassport.hu 2022.12.04 18:53 Frissítve: 2022.12.08 00:01

Műkorcsolya: magyar érmek is születtek a Mikulás-kupán

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a műkorcsolyázók egyik legnagyobb európai utánpótlásversenyét, a Mikulás-kupát, amelyen több magyar fiatal is dobogóra állhatott.

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a műkorcsolyázók Mikulás-kupáját: európai viszonylatban az egyik legnagyobb és legrangosabb sportszakági versenyen több mint 400, nagyrészt utánpótláskorú induló mérte össze a tudását, míg a magyar különítményt 112 sportoló alkotta.

A hazai fiatalok közül többen is dobogóra állhattak, a legnagyobb sikert pedig a juniorkorú lányok kategóriájában versenyző Dzsumanyijazova Polina érte el, aki a szezonban az eddigi legmagasabb pontszámát kapta (174.61), ezzel pedig a népes, 46 fős mezőny legjobbja lett.

Rajta kívül többen is dobogóra állhattak a magyarok közül: az intermediate novice korosztály (15 év alattiak) fiúkategóriájában Kind Igor négy indulóból a második lett, a lányok között Zhang Boglárka szerzett ezüstérmet. A korosztály jégtáncosai között a második (Szilágyi Villő, Jarács István) és a harmadik helyen (Temesvári Zsófia, Selényi János) is magyar versenyzők végeztek. 

A basic novice korosztályban (13 év alattiak) a három fiú közül ezüstérmes lett Kovács Deli, míg a lányok között Belenikina Mariia diadalmaskodott. A jégtáncosok között is született magyar érem: Zerinváry-Simon Léna és Kong Weize szerezte meg a második helyet.

Részletes eredmények ITT érhetők el.

A kiemelt képen: Dzsumanyijazova Polina (középen) a Mikulás-kupa díjátadóján / Forrás: MOKSZ

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.