Labdarúgás: tovább csökkent a fiatalok játékideje az NB I-ben

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.28. 08:57
Címkék
A labdarúgó NB I múlt hét végi, 7. fordulójában összesen tíz 2001-es vagy utána született játékos kapott lehetőséget klubjában; a percek összege nem érte el a 600-at.

Az előző körhöz képest ismét csökkent az NB I-es klubokban játszó fiatal labdarúgók összesített játékperce. A múlt hét végén az összeg nem érte el a 600-at, ami tíz 2001-es vagy attól fiatalabb futballista idejéből tevődött össze.

A Paksi FC 20 éves játékosa, Szabó Bálint az elős NB I-es gólját szerezte Forrás: Paksi FC
A Paksi FC 20 éves játékosa, Szabó Bálint az elős NB I-es gólját szerezte Forrás: Paksi FC

A Paksi FC 20 éves játékosa, Szabó Bálint az elős NB I-es gólját szerezte  •  Forrás: Paksi FC

A forduló nyitómeccsén rögtön gólfesztivált láthattunk, ami a Paksi FC részvétele miatt annyira nem meglepő; Bognár György magyaros gárdája 5–2-re verte idegenben a Zalaegerszeget. A hazaiaknál a jól megszokott Skribek Alen (20) és Huszti András páros ismét játékban volt, előbbi egy les miatt érvénytelen találatig jutott. A vendégeknél a középső védő Tamás Olivér (20) kezdőként kapott lehetőséget, őt váltotta az utolsó félórára a vele egyidős Szabó Bálint, aki élete első NB I-es gólját szerezte - a kegyelemdöfést jelentő ötödik találatot szerezte, szép egyéni megmozdulás után.

Az MTK Budapest és a Mezőkövesd találkozóján mindössze egy gól született, és az a hazai pályán játszó fővárosiak javára döntötte el az összecsapást (1–0). Az MTK mestere, Giovanni Costantino kezdőbe jelölte az NB I-ben most debütáló Kosznovszky Márkot (19), aki a nyáron Olaszországból tért vissza a klubhoz. Lehetőséget kapott mellette Varju Benedek (20) és Vancsa Zalán is (16).

Továbbra is vezeti a tabellát a Kisvárda csapata, amely a DVSC ellen tudott fordítani, a győztes gólt az utolsó percekben megszerezve (2–1). A debreceniek színeiben Baráth Péter (19) végig a pályán volt. Csakúgy, mint Radics Márton (19) a Gyirmót színeiben, amely továbbra is nyeretlen az idei kiírásban, miután saját stadionjában kapott ki 4–2-re a Budapest Honvédtól, és továbbra is a tabella utolsó helyét foglalja el.

A Mol Fehérvár és a Puskás Akadémia találkozója gól nélküli döntetlennel ért véget, a fiatalok közül egyedül a 19 éves Komáromi György került bevetésre, aki az utolsó negyedórára állt be a felcsútiakhoz. A Ferencváros–Újpestderbin (2–1) nem láthattunk 2001-es vagy attól fiatalabb labdarúgót, ugyanez igaz a múlt hét közepén a 2. körből pótolt Mol Fehérvár-Ferencváros (0–1) összecsapásra is.

A 2001 VAGY AZUTÁN SZÜLETETT MAGYAR FIATALOK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 2021-2022-ES ÉVADÁNAK 7. FORDULÓJÁBAN:
Csapatonként
MTK:76+37+22= 135 perc
Gyirmót:93 perc
Zalaegerszegi TE:94+68= 162 perc
Paksi FC:67+27= 94 perc
DVSC:97 perc
Puskás Akadémia:16 perc
Játékosonként
Skribek Alen (ZTE):94 perc
Kosznovszky Márk (MTK Budapest):76 perc
Vancsa Zalán (MTK Budapest):22 perc
Radics Márton (Gyirmót):93 perc
Baráth Péter (DVSC): 97 perc
Tamás Olivér (Paksi FC):67 perc
Huszti András (ZTE):68 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia):16 perc
Szabó Bálint (Paksi FC):27 perc
Varju Benedek (MTK Budapest):37 perc
ÖSSZESEN:597 perc

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik