N. D. utanpotlassport.hu 2022.01.23 08:53 Frissítve: 2022.01.23 09:10

Labdarúgás: többen is szenvednek a tavalyi NB I-es alapemberek közül

Az előző NB I-es évad legtöbbet játszó magyar fiataljai közül majdnem mindenki előre tudott lépni, azonban vannak olyan labdarúgók is, akik számára eddig nem alakult szerencsésen a jelenleg futó kiírás.

A december végén készített összeállításunkban górcső alá vettük a 2020-2021-es NB I-es évad legtöbbet játszó fiatal labdarúgóit, pontosabban, hogy kivel mi történt a nyár eleji finis óta. Míg például Kiss Tamás és Schön Szabolcs egyértelműen előrelépett, addig olyanok is vannak a listán, akik a vártnál jobban háttérbe szorultak az őszi szezon folyamán, sőt, kijelenthető: jelentősen visszaestek a klubszinten kapott játékperceik száma.

Szánthó Regő alig kap lehetőséget a Ferencvárosban Forrás: fradi.hu

Szánthó Regő alig kap lehetőséget a Ferencvárosban  •  Forrás: fradi.hu

Jó példa erre az előző évad egyik legjobban teljesítő utánpótláskorú labdarúgója, Szánthó Regő (21), aki a Ferencváros kölcsönjátékosaként a Zalaegerszeg csapatában villantotta meg számos alkalommal a benne rejlő potenciált. Tíz góljával a fiatalok góllövőlistáján elhozta az első helyet (a „nagyok” közül is csak heten előzték meg), amit négy assziszttal egészített ki – mindezt huszonhét találkozón. Nem csoda, hogy hamar a zalai szurkolók kedvence lett, mint ahogy az sem, hogy a Fradi a nyáron visszahívta magához. A külföldi együttesek (például a holland első osztályban szereplő Willem II) érdeklődése ellenére a fiatal végül a címvédő színeiben kezdte meg az őszi szezont, azonban valószínűleg arra ő sem számított, hogy ennyire kevés lehetőséget fog kapni. Szánthó mindössze négy NB I-es bajnokin jutott szóhoz, összesen alig több mint száz percet a pályán töltve, azonban ennyi idő is elég volt neki, hogy a Budapest Honvéd ellen bő negyedórára beszállva győztes gólpasszt adjon. Helyzetét jól mutatja, hogy az U21-es válogatott színeiben több időt töltött a pályán az ősszel, mint felnőtt élvonalbeli bajnokin. A mellőzése ellenére azonban a Transfermarkt 450 ezer euróval még mindig az NB I legértékesebb fiataljai közé sorolja, aki egy másik csapatban akár stabil kezdőember is lehetne az élvonalban.

Hozzá hasonlóan rontott a tavalyi statisztikáin az MTK Budapest középpályása, Mezei Szabolcs is; a különbség, hogy ő nem váltott időközben csapatot. A 21 éves játékos az előző kiírásban a harmadik legtöbb percet kapta a 2000-es vagy fiatalabb labdarúgók között az élvonalban, a jelenlegi évadban viszont mindössze tizenkétszer lépett pályára, és csak ötször kezdőként. Csapattársa, a 19 esztendős Kata Mihály játékideje is jelentősen visszaesett a 2020-2021-es évadhoz képest. A Ferencvárostól eltérő utat jár be az MTK, hiszen előbbi a tabella vezetője, míg a kék-fehérek a kiesés ellen küzdenek, utolsó előttiként. Javításra persze bőven lesz lehetőség a következő hónapok során, mint ahogy a Fradinak is megerősítenie az éllovas pozícióját, a kérdés viszont az, vajon mekkora szerephez fognak jutni az imént említett játékosok ebben a versenyfutásban.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.