Hornyák Balázs utanpotlassport.hu 2022.11.28 14:49 Frissítve: 2022.11.28 15:05

Kosárlabda: veretlenül menetel a PVSK az U20-as férfibajnokságban

A Pécsi VSK-Veolia csapata nyerte a MAFC elleni, hét végi rangadót az U20-as férfi kosarasok B-csoportjában, ezzel a mecsekiek kilenc forduló után hibátlanul vezetik a tabellát. Az együttes legeredményesebb játékosát, Bor Sándort kérdeztük a sikerszéria hátteréről.

Az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban a legnagyobb figyelem – érthető módon – az A-csoportban zajló eseményeket övezi, ugyanakkor nemcsak a felnőttélvonalbeli klubok korosztályos együttesei vívnak nagy csatákat, hanem a B-csoportban is akadnak igencsak színvonalas találkozók. (Emlékeztetőül: az előző évadban végül két B-csoportos csapat, a Budapesti Honvéd és az NKA Pécs játszotta az országos döntőt.)

Az elmúlt hétvégén a listavezető PVSK-Veolia csapata éppen a második helyen álló MAFC otthonába látogatott, és a várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott a rangadó, amelyet végül a vendég pécsiek nyertek meg 92-84-re, így megőrizve a százszázalékos mérlegüket (9/0), illetve az éllovas pozíciójukat. A mezőny legjobbjaként

Bor Sándor 32 ponttal és 38-as VAL-mutatóval vette ki a résztét a PVSK-sikerből.

„Idegenben mindig nehéz játszani, ráadásul a MAFC nem véletlenül áll a második helyen, így egyáltalán nem volt könnyű dolgunk. Hatalmas harcban végül nagyon értékes skalpot sikerült begyűjtenünk – kezdte Bor az Utánpótlássportnak. – Az első félidő kiegyensúlyozott játéka után sikerült váltanunk a harmadik negyedre, pontosabban és agresszívabban kezdtünk el játszani, minek köszönhetően húsz ponttal elléptünk, és végül ez döntötte el a meccset. Mert, bár a végjátékban kisebb hullámvölgybe kerültünk, és ismét szorosabbá vált az állás, de szerencsére kitartott az előnyünk.”

Bor Sándor szórja a pontokat a PVSK színeiben az U20-as férfibajnokságban Forrás: PVSK-Veolia

A PVSK első helyének értékét növeli, hogy – többek között – olyan csapatokat megelőzve áll az élen, mint a bajnoki címvédő NKA Pécs, valamin a Vasas Akadémia. A mecsekiek felnőttcsapata tavasszal kiesett az NB I/A-csoportból, emiatt ősztől a „nagyok” mellett az U20-asok is B-csoportban folytatták.

„Sokat számít, hogy az elmúlt években az A-csoportban edzőttünk, és az ott megszerzett rutinra most nagyban támaszkodhatunk, a B-csoport valamivel gyengébb mezőnyében – mondta fiatal irányító, aki meccsenként 20 pontot, 6 lepattanót és 5 szerzett labdát átlagol. – Nyilvánvalóan, nagyobb tempóhoz szoktunk, ennek megfelelően itt rendre mi diktáljuk az iramot, szóval igyekszünk dominálni.

Kiemelném az összeszokottságot és a remek csapategységet, ez a két tényező mindenképpen fontos eleme a sikereinknek. Emellett a vezetőedző, Rab Gyula személye is legalább ilyen meghatározó, jól rotálja a csapatot, mindenkinek megadja a játékperceket, remekül érzi, mikor és hogyan kell belenyúlni a mérkőzésekbe. Ez nagy erősségünk lehet a továbbiakban is!

(Kiemelt kép forrása: PVSK-Veolia)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.