Kosárlabda: Paár Márk az országos döntőbe vezette a Kaposvárt

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 13:59
Címkék
A Kaposvári Delfinek 17 éves kosarasa, Paár Márk a bajnokság legfontosabb mérkőzéseire időzítette remek formáját, és gyakorlatilag egyedül bevezette csapatát a juniorok országos döntőjébe.

A Kaposvár együttese ugyan egyetlen mérkőzést sem nyert a junior fiúk kosárlabda-bajnokságának rájátszásában a legerősebb, Piros csoportban, ám a somogyi gárda számára a 14 vereség és a nyolcadik hely ellenére is megmaradt a sansz kiharcolni az országos döntőbe jutást. A Delfinek sorsa kizárólag a Budapesti Honvéd elleni keresztjáték párharc oda-visszavágóján múlott. A két mérkőzésből pedig végül a kaposváriak kerültek ki győztesként, miután először a fővárosban 65-64-re nyertek vendégként, majd egy héttel később hazai pályán diadalmaskodtak 77-57-re. A siker legfőbb letéteményese a 17 éves Paár Márk volt.Paár Márk volt.

A fiatal játékos a párharc két találkozóján mind csapata, mind az egész mezőny legjobbjaként játszott. Az első, kaposvári meccsen 30 pontot dobott, ám a somogyiak tehetsége a második összecsapáson még egy lapáttal rá tett. A visszavágón 37 ponttal zárt, kiemelkedő 44-es VAL mutató mellett.

Paár Márk (17) az első helyen zárta a rájátszást a juniorok pontlistáján (25,3) Forrás: Lang Róbert / Somogyi Hírlap
Paár Márk (17) az első helyen zárta a rájátszást a juniorok pontlistáján (25,3) Forrás: Lang Róbert / Somogyi Hírlap

Paár Márk (17) az első helyen zárta a rájátszást a juniorok pontlistáján (25,3)  •  Forrás: Lang Róbert / Somogyi Hírlap

„Nagyon örülök, hogy a legjobb formámat a legfontosabb mérkőzésekre sikerült időzíteni. Pontosan tisztában voltunk vele, hogy a keresztjáték párharca lesz a sorsdöntő az egész bajnokság szempontjából. Nagyon sokat készültünk az ütközetre taktikailag és fejben is. Úgy érzem, egyértelműen megtérült a rengeteg egyéni képzés és plusz edzés, amit évközben belefektettünk” – nyilatkozta a korosztályos válogatott az Utánpótlássportnak.

A két meccsen Márk a kitűnő ponttermése mellett átlagosan hét lepattanót szedett és hat gólpasszt is kiosztott. Továbbá a labdaszerzésben is a legjobbak közé tartozott.

„Szerencsére nemcsak a pontokban, hanem a játék többi elemében is komoly hasznára tudtam lenni a csapatnak. Fontos tartom, hogy a lepattanókban és az asszisztokban is élen járjak, emellett védekezésben is oda tegyem magam. A védő oldalon a későbbiekben még mindenképpen fejlődnöm kell, hogy a jövőben a felnőttszinten is helytálljak.”

Decemberben az ifjú reménység már az NB I/A csoportban is debütálhatott a Szolnoki Olajbányász ellen. Paár bízik benne, hogy most már az országos bajnoki döntőig kitart jó formája.

„A nyolccsapatos döntőben igyekszünk majd felszabadultan, teher nélkül játszani, és remélem, sikerül elkerülni a nyolcadik helyet, így legalább egy győzelemmel zárjuk a finálét.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik