H. B. utanpotlassport.hu 2021.11.27 16:43 Frissítve: 2021.11.27 16:53

Kosárlabda: öt kiemelkedő fiatal a felnőttválogatott összetartásán

A két év múlva esedékes U19-es világbajnokságra készülő korosztályos fiúválogatott legjobbjai közül Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány öt fiatal kosárlabdázót is meghívott a vb-selejtezőkre készülő felnőttválogatott edzőtáborába; közülük Csendes Péter és Meszlényi Róbert számolt be az élményeiről.

Az U18-as fiú kosárlabda-válogatott edzésén, Székesfehérváron öt fiatalt ért utol a hír: Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány meghívta őket Kecskemétre, a felnőttválogatott összetartására. A kiválasztott öt tehetség közül ketten, Meszlényi Róbert és Schmera Gergely az NKA Pécs játékosai, míg Csendes Péter a Soproni Sportiskolát, Csuti Kornél a ZTE-t, illetve Hajdu Péter a Budapesti Honvédot erősíti.

A két jó barát, Csendes és Meszlényi (utóbbi szintén egykori soproni nevelés) a Soproni Sportiskola honlapján mesélt élményeiről. Előbbi igencsak meglepődött a meghívón.

Balról: Hajdu Péter, Csuti Kornél, Meszlényi Róbert, Csendes Péter és Schmera Gergely Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Balról: Hajdu Péter, Csuti Kornél, Meszlényi Róbert, Csendes Péter és Schmera Gergely  •  Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

„Csátaljay Péter csapattársammal éppen Székesfehérváron voltunk az U18-as válogatottal, amikor Váradi Kornél edzőtől megtudtam, meghívást kaptam a felnőttválogatott összetartására is. Mit mondjak? Meglepődtem, de nagyon örültem! Kedd este hazajöttem, szerdán Oroszlányban játszottunk meccset, vasárnap pedig már mentem is Kecskemétre. Kiváló körülmények között dolgozhattunk, sokat tanultam, és már az a tény, hogy az ország legjobbjaival edzhettem, hatalmas élmény volt. Gyerekkori álmom vált valóra ezzel" – mondta Csendes.

Napi két edzésen vettek részt a fiatalok. Poór Péter tartotta a tréningeket, de a fiúkkal külön foglalkozott Váradi Kornél is. A szövetségi kapitány időközben karanténba került, így legfeljebb videón nézhette vissza meghívottjai teljesítményét. Ivkovics szeme előtt minden bizonnyal ott lebeg már a 2023-as debreceni U19-es világbajnokság is, amikor egyszerre öt fiatalt meghívott. A kapitány az ország legjobbjait válogatta ki a hazai utánpótláscsapatok 2004-es születésű játékosai közül.

Az ötös egyike a jelenleg Pécsen pallérozódó Meszlényi Róbert, aki korábban szintén Sopronban nevelkedett, majd három évvel ezelőtt a Rátgéber Akadémiára igazolt.

„Jó érzés volt az ország legjobb fiataljainak egyike lenni. Azokkal együtt kosarazni, akiket eddig csak a tévében vagy a lelátókról láttam, óriási megtiszteltetés. Sokat tanultam, és láttam, hová kell majd elérnünk…" – fogalmazott Meszlényi.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.